(ΗΧΗΤΙΚΟ)-Η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας Α.Μαστοράκου…για το “έγκλημα” του ασφαλιστικού!

advertisement

 

 

“Ακάλυπτοι θα μείνουν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ από τη μαζική χρεοκοπία των ατομικών ιατρείων, καθώς τα μέτρα που προβλέπονται στο νέο ασφαλιστικό σύστημα προοιωνίζουν την καθολική κατάρρευση του ιδιωτικού τομέα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που συμμετέχει στο δημόσιο υγειονομικό χάρτη της χώρας” σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύλλογο Πατρών.

 

Οι συνολικές επιβαρύνσεις (φορολογικές και ασφαλιστικές) από την άσκηση του επαγγέλματος υπερβαίνουν σε ποσοστιαία αναλογία, το 70% του συνολικού εισοδήματος, καθιστώντας τα ιατρεία μη βιώσιμα.

 

Η μεγαλόστομη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος, μετατρέπεται σε οδοστρωτήρα θεμελιωμένων δικαιωμάτων επιβίωσης και επαγγελματικής αξιοπρέπειας του ιατρού, όπως και άλλων επαγγελματικών ομάδων, με την ανήθικη και αντισυνταγματική διασύνδεση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών εισφορών με το εισόδημα, και μοναδικό αντάλλαγμα, την πείνα και την εξαθλίωση για τους συνταξιούχους υγειονομικούς της χώρας.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ “ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ” του ΣΚΑΪ Πάτρας 89,4 και τον Δημήτρη Τριανταφυλλόπουλο η Πρόεδρος του ΙΣΠ κ. ΑΝΝΑ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ