Πάνω από 650 οι επιθέσεις κατά γυναικών την Πρωτοχρονιά σε όλη τη Γερμανία!

advertisement

Τα στοιχεία από την Κολωνία και άλλες γερμανικές πόλεις, όπως το Αμβούργο, είναι συγκλονιστικά

 

Οι επιθέσεις κατά γυναικών στην Κολωνία και άλλες γερμανικές πόλεις την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 2016 ξεπέρασαν τις 600, βάσει των στοιχείων της αστυνομίας, που διεξάγει έρευνες για τα περιστατικά. Κύριοι ύποπτοι παραμένουν μετανάστες και πρόσφυγες στη χώρα, γεγονός που αυξάνει δραματικά την πίεση εις βάρος της Άνγκελα Μέρκελ, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο διεθνής Τύπος.

Οι επιθέσεις που καταγγέλθηκαν από γυναίκες εκείνο το βράδυ αφορούν από κλοπές μέχρι σεξουαλική παρενόχληση, ενώ έχουν καταγραφεί και δύο περιστατικά βιασμού. Το ξαφνικό των επιθέσεων και το γεγονός πως σημειώθηκαν από το Αμβρούργο μέχρι την Φρανκφούρτη, σε όλη τη χώρα σχεδόν δηλαδή, έκανε τον υπουργό Δικαιοσύνης της Γερμανίας Χάικο Μαας να δηλώσει πως ίσως να ήταν προσχεδιασμένες.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της αστυνομίας μόνο στην Κολωνία, οι καταγγελίες έφτασαν τις 516, ενώ ακόμα 133 έγιναν στο Αμβούργο. Στην Φρανκφούρτη επίσης καταγράφηκαν περιστατικά, αν και σαφώς λιγότερες. Το Σάββατο συνελήφθη ένας 19χρονος Μαροκινός, ενώ οι έρευνες επικεντρώνονται μεταξύ των μεταναστών.

Η κατάσταση έχει φέρει σε δύσκολη θέση την Άνγκελα Μέρκελ και τους υποστηρικτές της στην πολιτική του προσφυγικού. Ήδη διαδηλώσεις υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών αλλά και κατά των μεταναστών από το ακροδεξιό Pegida που επανεμφανίστηκε δυναμικά εκμεταλλευόμενο το κλίμα, προκαλούν ανησυχία στο Βερολίνο. Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση, το ποσοστό των Γερμανών που δηλώνει ικανοποιημένο από την στάση της Μέρκελ στο προσφυγικό ζήτημα έπεσε στο 58%, από 75% τον περασμένο Απρίλιο.