ΠΑΤΡΑ:Δέσμευση Κουτσούμπα να παρέμβει για το θαλάσσιο μέτωπο της πόλης…

advertisement
Να θέσει στην κυβέρνηση το θαλάσσιο μέτωπο προτίθεται ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος είχε συνάντηση το μεσημέρι με τον δήμαρχο Πατρεών Κώστα Πελετίδη στο δημαρχείο.
«Ο Δήμος της Πάτρας είναι πιλότος για την τοπική αυτοδιοίκηση παρά τα εμπόδια που υπάρχουν” δήλωσε ο κ. Κουτσούμπας, ο οποίος είχε επίσης συνάντηση με την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, που του παρέδωσε τιμητικά δύο βιβλία που αφορούν την Πάτρα.
«Ενημερώθηκα για την κατάσταση των λαϊκών ανθρώπων και το πρόβλημα της ανεργίας που μαστίζει την πόλη, μιας και είναι χιλιάδες οι άνεργοι χωρίς να περιλαμβάνονται σε αυτούς οι υποαπασχολούμενοι. Η καθαριότητα επίσης που είναι ένα σοβαρό θέμα για αντιμετώπιση. Επίσης ενημερώθηκα για το παραλιακό μέτωπο και την ανάγκη αναβάθμισής του» σημειώσε στο pelop.gr εξερχόμενος του δημαρχιακού μεγάρου.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Κουτσούμπας δεσμεύτηκε στον κ. Πελετίδη ότι με δικές του παρεμβάσεις θα θέσει το ζήτημα του θαλασσίου μετώπου στην κυβέρνηση. Επίσης ο κ. Κουτσούμπας
αναφέρθηκε σε μία σειρά έργων που έχουν γίνει από την δημοτική αρχή παρά τις αντιξοότητες που υπάρχουν, όπως στον κοινωνικό τομέα, την ελεγχόμενη στάθμευση, τις παρεμβάσεις για τα πάρκα στο λιμάνι, Αναφερόμενος στο ασφαλιστικό, ο κ. Κουτσούμπας δήλωσε πως αποτελεί αιτία πολέμου του ΚΚΕ με την κυβέρνηση και μάλιστα το χαρακτήρισε ως «ταφόπλακα για την κοινωνία».


«Το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση, αποτελεί αιτία πολέμου για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα» και «χρειάζεται γενικός ξεσηκωμός, ώστε να μην κατατεθεί ποτέ στη Βουλή αυτό το νομοσχέδιο, ούτε όπως προτείνεται, ούτε έτσι όπως θα το συνδιαμορφώσουν κυβέρνηση και εταίροι» τόνισε . Και πρόσθεσε ότι: «Αν η εργατική τάξη, μαζί με τους φτωχούς αγρότες, τους επαγγελματοβιοτέχνες, τους νέους και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών της χώρας μας, βγουν στους δρόμους και δείξουν την πραγματική δύναμή τους, τότε αυτό το νομοσχέδιο μπορεί να πάει στα αζήτητα», σημειώνοντας ότι «πρέπει να παλέψουμε για μια ουσιαστική και πραγματική κοινωνική ασφάλιση, διότι με όσα δρομολογούνται μέσω του νομοσχεδίου, μπαίνει οριστική ταφόπλακα στο κοινωνικό και ασφαλιστικό σύστημα και ανοίγει ο δρόμος για την ιδιωτική ασφάλιση».