Εξελίξεις – «φωτιά» στους Στρατιωτικούς – Γιατί τα «έσπασαν»;

advertisement

Η ώρα της οριστικής ρήξης φαίνεται πως έφτασε στις Ενώσεις των Στρατιωτικών με μία τεκτονικού μεγέθους αποχώρηση που αποτελεί το αποκορύφωμα τριβών και διαφωνιών οι οποίες εδώ και πολλούς μήνες ταλαιπωρούσαν τις σχέσεις της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών με τις Περιφερειακές Ενώσεις, οι οποίες, παρά τις διαφωνίες που είχαν (και είχαν πολλές φόρες τονιστεί στην ΠΟΕΣ), ως την τελευταία στιγμή έδειχναν πως εμπρός στο τσουνάμι που εξαπολύει η κυβέρνηση και για να διασφαλίσουν τα κεκτημένα των Στρατιωτικών επιχειρούσαν με κάθε τρόπο να διατηρήσουν αλώβητους τους δεσμούς μεταξύ όλων των Ενώσεων.

 

Πριν από λίγη ώρα έγινε γνωστό πως 3 κορυφαία στελέχη των Ενώσεων των Στρατιωτικών και πιο συγκεκριμένα μιας από τις μεγαλύτερες και πιο μαχητικές Ενώσεις, αυτής των Στρατιωτικών της Ηπείρου (ΕΣΠΕΗΠ) παραιτήθηκαν εξαπολύοντας δριμύ κατηγορώ κατά της ΠΟΕΣ. Οι παραιτήσεις αυτές έρχονται να συμπληρώσουν τα ξεσπάσματα απογοήτευσης – παραιτήσεις που προήλθαν από τις εξίσου δυναμικές και μεγάλες Ενώσεις της Κεντρικής Μακεδονίας (ΕΣΠΕΚΜ) και της Θεσσαλίας (ΕΣΠΕΘ) που μαζί με τους Ηπειρώτες έχουν συγκροτήσει άλλωστε ένα μαχητικό σύνολο το οποίο καθημερινά σχεδόν «βομβαρδίζει» βουλευτές με έγγραφα τα οποία κατά κανόνα ως ερωτήσεις φτάνουν και στην Βουλή προκειμένου να περισωθούν κάποια ελάχιστα δικαιώματα των Στρατιωτικών.

 

Στην επιστολή τους οι τρείς που τα βρόντηξαν απο το ΔΣ της ΠΟΕΣ με εμφανή την πικρία και την απογοήτευση τους αναφέρουν: «Πριν 2 χρόνια ξεκινήσαμε και δημιουργήσαμε την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών με όνειρα για ένα καλύτερο μέλλον για όλους τους Έλληνες Στρατιωτικούς. Δυστυχώς εξαντλήσαμε όλα τα ανθρώπινα όρια αντοχής μας βλέποντας την λάθος πορεία που έχει οδηγηθεί η ΠΟΕΣ αλλά και δεχόμενοι ακόμη και προσωπικές επιθέσεις για την στάση μας να προσπαθήσουμε εξαντλώντας τα νόμιμα μέσα που είχαμε εντος του ΔΣ να σταματήσουμε την πορεία αυτή .Τους λόγους και τις θέσεις μας τις έχουμε αναφέρει και σε γραπτή επιστολή μας στο υπόλοιπο ΔΣ ΠΟΕΣ εδώ και 3 μήνες προσπαθώντας να σταματήσουμε την πλήρη απαξίωσή και στασιμότητα που εχει οδηγηθεί η Ομοσπονδία η οποία ουσιαστικά έχει σταματήσει να λειτουργεί εδώ και τουλάχιστον ένα έτος. Καλούμε τα μέλη μας αλλά και ολους τους συναδέλφους να στηρίξουν τις υγιείς φωνές στην εκπροσώπηση των Στρατιωτικών. Εμείς θα συνεχίσουμε δυνατότερα τον αγώνα μας μέσα από το ΔΣ της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου».

 

Σημειώνεται πως οι Ενώσεις των εν ενεργεία Στρατιωτικών τα τελευταία έτη είχαν επιδείξει ιδιαίτερα μαχητική δράση που όμως σε κεντρικό επίπεδο δείχνει να έχει φθίνει δημιουργώντας δυσαρέσκεια στις κορυφαίες περιφερειακές Ενώσεις οι οποίες επιθυμούν να συνεχιστεί ο αγώνας τους με την ίδια ένταση και πάθος όπως και στο παρελθόν.