ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ:Ο Β.Μεϊμαράκης μιλά στο SkaiPatras.gr…πριν τις “Αρχηγικές” κάλπες-ΟΙ ΑΡΧΕΣ…ΚΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΣΤΗ Ν.Δ

advertisement

 

 

 

 

 

Ο Υποψήφιος Πρόεδρος της Ν.Δ Βαγγέλης Μεϊμαράκης,  λίγες ώρες πριν τις αυριανές εσωκομματικές εκλογές, μιλά στο SkaiPatras.gr και στον Δημήτρη Τριανταφυλλόπουλο, για το όραμά του στην ηγεσία  της παράταξης, την αντιμετώπιση των προβλημάτων της χώρας, το άνοιγμα προς την κοινωνία, την απαιτούμενη ανανέωση στο κόμμα καθώς  και τις προτεραιότητές του, σε περίπτωση εκλογής στην αρχηγία.

 

 

Ερ: Η αυριανή εκλογική αναμέτρηση, είναι – αν μη τι άλλο – καθοριστική για τη Ν.Δ και για το πολιτικό σύστημα  της χώρας.Πολλοί περιμένουν πολλά σε επίπεδο αλλαγών.Μήπως  είναι υπέρμετρη αυτή η εκτίμηση των πραγμάτων;

 

Απ: Δεν έχουν άδικο.Ο κόσμος καταλαβαίνει και μας ξεπερνά πολλές φορές, βάσει αυτών που θέλει και προσμένει. Εγώ οραματίζομαι μια Ν.Δ που θα πρωταγωνιστήσει  στην έξοδο της χώρας από την κρίση, που θα διαβεί τον δρόμο της οικονομικής ανάπτυξης, που θα παλέψει για την αποκατάσταση της κοινωνικής συνοχής και την ανάταση της κοινωνίας. Θέλω μια παράταξη που να υπηρετεί τα πραγματικά συμφέροντα της πατρίδας και ν’ αγκαλιάζει όλους τους Έλληνες σ’ ολόκληρη τη χώρα, συνδυάζοντας  την οικονομική αποτελεσματικότητα με την κοινωνική ευαισθησία. Θέλω ένα κόμμα που να εφαρμόζει πολιτικές με ανθρώπινο πρόσωπο και ιδιαίτερη έγνοια για τους αδύναμους. Μια παράταξη που θα επιμένει αταλάντευτα στις εθνικές θέσεις για τα δίκαια και τα δικαιώματα του Ελληνισμού. Μια μεγάλη Κεντροδεξιά Παράταξη του ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού που δεν θα χαρίζει σε κανέναν την κοινωνική ευαισθησία. Η Νέα Δημοκρατία με μένα στην ηγεσία θα ‘ναι πάντα ο σταθερός πυλώνας του πολιτικού μας συστήματος, αλλά κι εγγυητής της Ευρωπαϊκής πορείας της χώρας, ως παράταξη Ευρωπαϊκή, Πατριωτική, Κοινωνική.

 

Ερ: Τι θα γίνει όμως με τα συσσωρευμένα προβλήματα και την επίλυσή τους; Και ποιος μέσα στη Ν.Δ θα καθορίσει αυτές τις αναγκαίες λύσεις;Εσείς, όλοι μαζί μέσα στο ίδιο κόμμα;Πως τοποθετείστε σε αυτό;

 

Απ: Έχω αποδείξει διαχρονικά το πως κινούμαι εσωκομματικά.Φιλοδοξώ να ενώνω και να συνθέτω γιατί πιστεύω ότι με τη σύνθεση ιδεών, απόψεων και προτάσεων μπορούμε να βρίσκουμε λύσεις για τα προβλήματα του τόπου και των πολιτών κι αυτό επιβάλλεται ακόμη περισσότερο σήμερα που οι ανεύθυνες πολιτικές ΣΥΡΙΖΑ βυθίζουν τη χώρα μας ακόμη πιο βαθιά στην κρίση. Είναι ξεκάθαρο εκ μέρους μου, ότι δεν θα ανεχθώ άλλους φόρους, περικοπές σε συντάξεις, συνέχιση δηλαδή της σκληρής λιτότητας. Απέναντι στις πολιτικές αυτές κηρύσσουμε ανένδοτο πόλεμο, γιατί όχι μόνον δεν αντέχουμε υφεσιακές πολιτικές αλλά χρειαζόμαστε, όσο ποτέ στο παρελθόν, νέες επενδύσεις, νέες επιχειρήσεις, νέες θέσεις εργασίας. Αυτή λοιπόν θα είναι και η λύση στα μείζονα ζητήματα, όπως το ασφαλιστικό, αλλά και η μείωση των φόρων, που έχει ανάγκη η χώρα, η οικονομία και η κοινωνία μας. Έχω αποδείξει, ότι θέλω και πρέπει να τα λέμε ξεκάθαρα, όχι μόνο στο εσωτερικό, αλλά και στους δανειστές και τους εταίρους μας, προκειμένου να βρίσκουμε λύσεις.

 

Ερ: Έχετε μιλήσει για αξιοποίηση όλων στο κόμμα και άνοιγμα αυτού στην κοινωνία.Αυτά έχουν ξαναειπωθεί  αλλά έμειναν στα λόγια…και χρησιμοποιήθηκα λίγοι και “ημέτεροι” .Πως λοιπόν θα γίνουν πράξη αυτά που λέτε;

 

Απ: Γνωρίζω από πρώτο χέρι το τι έγινε και γι’ αυτό φιλοδοξώ μια Ν.Δ στην οποία όλοι μας, βουλευτές, στελέχη, μέλη των οργανώσεών μας, νέοι και νέες της παράταξης, άνθρωποι καταξιωμένοι στην κοινωνία, να έχουν λόγο και ρόλο, για να επιτευχθεί το καλύτερο κοινό αποτέλεσμα. Προσδοκώ διαρκή συνεργασία με όλους τους κοινωνικούς και επαγγελματικούς φορείς, με την Αυτοδιοίκηση, τα Επιμελητήρια, τα Πανεπιστήμια, τις δημιουργικές δυνάμεις του Τόπου. Αλλά και με τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους άνεργους. Θέλω οι πολίτες που  έχουν μεγαλύτερη ανάγκη και απαιτούν να αποκτήσουν ξανά το δικαίωμα στο όνειρο, να το έχουν με μένα αρχηγό!

 

Ερ: Με την πολυπροβαλλόμενη ανανέωση τι γίνεται; Τι είναι τελικά το θέμα…ηλικιακό; Εν τέλει πως την αντιλαμβάνεστε;

 

Απ: Ως ζωντανός κομματικός οργανισμός η Ν.Δ υποχρεούται να προσαρμόζεται πάντα στις ανάγκες των καιρών και να ανανεώνεται διαρκώς. Οι δομές, οι πολιτικές της θέσεις, τα πρόσωπα, όλα θέλουν αλλαγές προς το καλύτερο. Δεν είναι σε καμία περίπτωση  ηλικιακό το ζήτημα. Ρατσιστικά κριτήρια δεν τα υιοθετώ αλλά με διαδικασίες δημοκρατικές και κοινά σεβαστές από όλους, πάμε μπροστά . Θα επιβάλλω την  αξιοκρατία, με αρχές και αξίες, επιβραβεύοντας αξιοσύνη και κυρίως  την προσφορά του καθένα στην πατρίδα, την κοινωνία και το κόμμα. Όλοι “στρατιώτες” της Νέας Δημοκρατίας είμαστε και όπως οφείλουμε θα την υπηρετούμε από όποια θέση κι αν βρισκόμαστε. Έτοιμοι και αποφασισμένοι να αξιοποιούμε την εμπειρία των μεγαλύτερων, αλλά και την ορμή των νεότερων. Με σεβασμό ο ένας προς τον άλλο, αλλά και απέναντι στην ιστορία μας.

 

Ερ: Στο κόμμα υπάρχουν – για την  επόμενη μέρα – προτεραιότητες, στόχοι σας που άμεσα θα μπουν σε εφαρμογή;

 

Απ:Ακούστε κ. Τριανταφυλλόπουλε.Έχω ως προτεραιότητά μου την αναδιοργάνωση και την ανασυγκρότηση του κόμματος, την αναβάθμιση της επικοινωνίας και την προώθηση της συνεργασίας με ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Θα ανασυγκροτήσω τάχιστα τις Τοπικές Οργανώσεις αφού πιστεύω ότι αυτές μπορούν και πρέπει να έχουν ουσιαστικό λόγο και να προσφέρουν πολλά, στους κοινούς αγώνες, όπως γίνονταν και στο παρελθόν. Θέλω και πάλι ένα κόμμα με σύγχρονες δομές και διαδικασίες, που θα δίνει ευκαιρίες σε όλους, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς. Θα ζητήσω από όλους εθνική συνευθύνη για κοινωνική προσφορά.Θα ελέγχουμε  αυστηρά την κυβέρνηση και θα διευρύνουμε διαρκώς την απήχησή του.Έτσι μόνο σύντομα και πάλι η ΝΔ θα μπορέσει να προσφέρει στην Ελλάδα και τους Έλληνες. Αυτό άλλωστε ορίζουν, τόσο η ιδρυτική διακήρυξή μας, όσο  και οι παρακαταθήκες που μας άφησε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.