Ρέθυμνο: Έδεσαν τα πρόβατα για να τα κλέψουν και τα σκότωσε η κακοκαιρία

Άγνωστοι δράστες έκλεψαν 40 πρόβατα και έδεσαν για να κλέψουν άλλα 15, που όμως για κάποιο λόγ άφησαν τελικά πίσω – Η καταιγίδα που ακολούθησε σκότωσε τα ζώα που δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν

Το φως της ημέρας και η αυτοψία στο ποιμνιοστάσιο στο Αμάρι, όπου είχε καταγγελθεί η κτηνώδης σφαγή προβάτων, έδωσαν νέα τροπή στην υπόθεση.

Το μεσημέρι του Σαββάτου, άγνωστος ή άγνωστοι μπήκαν στο ποιμνιοστάσιο με σκοπό την κλοπή προβάτων. Αφού τα έδεσαν, φόρτωσαν περίπου 40 ζώα σε αυτοκίνητο και τα υπόλοιπα τα παράτησαν δεμένα για να τα πάρουν επιστρέφοντας.

Η φθινοπωρινή μπόρα άλλαξε τα σχέδιά τους, ωστόσο τα ζώα που παρέμεναν δεμένα και εκτεθειμένα στην ισχυρη βροχόπτωση, έσκασαν και ξεψύχησαν στο σημείο που τα είχαν παρατήσει οι ζωοκλέφτες..

Ο ιδιοκτήτης του ποιμνιοστασίου, μπήκε το βράδυ στο χώρο που φυλάει τα πρόβατα και είδε τα ζώα του πεθαμένα, νομίζοντας ότι κάποιος τα έχει σφάξει. Στη συνέχεια ειδοποίησε τις αστυνομικές αρχές, καταγγέλοντας ότι άγνωστοι ζωοκλέφτες έσφαξαν πρόβατα, τα περισσότερα εκ των οποίων ήταν σε εγκυμοσύνη.

Ωστόσο, η αυτοψία στο σημείο, απέδειξε ότι ο θάνατος των προβάτων δεν επήλθε από σφαγή αλλά από την κακοκαιρία ενώ η υπόθεση παραπέμπει σε ένα ακόμη περιστατικό ζωοκλοπής και όχι πράξη αντεκδίκησης.

Ο δράστης ή οι δράστες αναζητούνται από την αστυνομία που διεξάγει έρευνες για την εξιχνίαση του συμβάντος

advertisement