ΠΑΤΡΑ:Κι όμως οι καταστηματάρχες εστίασης της Αχαΐας πήγαν αυτοί στο ΣΔΟΕ

advertisement

Η διοίκηση του Συλλόγου επισκέφθηκε τα γραφεία του ΣΔΟΕ όπου συναντήθηκε με το Διευθυντή Περιφερειακής Διεύθυνσης Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Νοτίων Ιονίων Νήσων, κο Ηλία Λίβανo. Ο σκοπός της συνάντησης ήταν η συζήτηση για τους ελέγχους των καταστημάτων μας με την εφαρμογή του θανάσιμου ΦΠΑ 23%.

Αρχικά, συζητήθηκε η οργάνωση των ελέγχων με γνώμονα τη γεωγραφική τους διεύρυνση, ώστε να ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα καθημερινών και επαναλαμβανόμενων ελέγχων σε συναδέλφους από διαφορετικά κλιμάκια.

Συζητήθηκε επίσης, η δυνατότητα ύπαρξης ανοχής σε μικροπαραβατικότητα, (πχ, ξεχάστηκε ένας espresso ή αντί για 20 σουβλάκια ήταν 21, από λάθος). Αντίθετα, θα πρέπει να καταπολεμηθεί η ακραία παραβατικότητα που «βγάζει μάτια» και βλάπτει τους περισσότερους από τους συναδέλφους μας που είναι νομότυποι, διότι με την παραβατικότητα αυτή δημιουργείται αθέμιτος ανταγωνισμός.

Ο κ. Λίβανος, επιπροσθέτως, μας ενημέρωσε πως πλέον οι έλεγχοι που ξεκίνησαν

θα είναι διαρκείς, καθημερινοί και για πάντα. Η υπηρεσία θα ελέγχει με διάθεση

συνεργατική και όχι τιμωρητική , αλλά θα είναι αμείλικτη σε εύρος παραβάσεων, καθώς και

λαθραίων εμπορευμάτων. Ζήτησε μάλιστα στα πλαίσια της συνεργασίας με το Σύλλογο μία

ανοιχτή συνάντηση με πολλούς συναδέλφους για να ενημερωθούμε σε πλαίσιο συζήτησης

για τη νομοθεσία και τις κυρώσεις των παραβάσεων.

Τέλος, συμφωνήσαμε με τον κ. Λίβανο, ότι από σήμερα η συνεργασία του ΣΔΟΕ με τον Σύλλογο τοποθετήθηκε σε νέες βάσεις, διότι κοινός μας σκοπός είναι η πρόληψη και ενημέρωση και όχι η τιμωρία.