Αποστάσεις Μάρδα από τα συμπεράσματα της επιτροπής για το χρέος

advertisement

«Αλλο επονείδιστο, άλλο επαχθές»

 

Αποστάσεις από το έργο της Επιτροπής Αλήθειας Δημόσιου Χρέους κράτησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, ένω άφησε και αιχμές για το κόστος λειτουργίας της.

Απαντωντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού Χάρη Θεοχάρη, ο κ. Μάρδας δήλωσε: «Η Βουλή έχει έναν κανονισμό, ο οποίος της δίνει τη δυνατότητα να διοργανώνει διάφορες εκδηλώσεις. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι τα συμπεράσματα από τα όποια επιστημονικά συνέδρια που γίνονται στη Βουλή είναι και συμπεράσματα της ελληνικής κυβέρνησης. Αν είναι χρήσιμα θα τα χρησιμοποιήσει, διαφορετικά δεν δεσμευόμαστε».

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ακόμη πρόσθεσε: «Θέλω να επισημάνω ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στους χαρακτηρισμούς που κάνουμε. Οι όροι επονείδιστο και επαχθές είναι δύο διαφορετικοί όροι. Η ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια και θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί πως την χρησιμοποιούμε».

Ο υπουργός Οικονομικών άφησε αιχμές και για το κόστος λειτουργίας της Επιτροπής, σημειώνοντας: «θα πρέπει να προσεχθεί το κόστος των δραστηριοτήτων. Μπορεί να είναι κόστος δραστηριότητας που λαμβάνει χώρα μέσα στη Βουλή, αλλά δεν παύει να είναι κόστος που επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό».

Από την πλευρά του ο Χάρης Θεοχάρης κάλεσε την κυβέρνηση να καταβάλει προσπάθεια ώστε να σταματήσει τις εργασίες της η συγκεκριμένη Επιτροπή καθώς, όπως είπε, δεν έχει κανένα νόημα η λειτουργία της.