Επιχείρηση… σωτηρίας του Α.Ο. Ακράτας

advertisement

Πληθαίνουν τις τελευταίες μέρες οι συναντήσεις για τη… διάσωση του Αθλητικού Ομίλου Ακράτας, ενός ιστορικού συλλόγου με μεγάλο αντικείμενο δράσης που κινδυνεύει, όμως, με παύση λειτουργίας όλων των τμημάτων του, μετά την απροειδοποίητη αποχώρηση του προέδρου Γιάννη Παπαπέτρου.
Μέλη του Δ.Σ. και άνθρωποι που αγαπούν το ιστορικό σωματείο της Ανατολικής Αιγιάλειας, προσπαθούν να βρουν τη «χρυσή τομή» ώστε να αρθεί το αδιέξοδο που έχει προκύψει, και όλα τα τμήματα να συνεχίσουν αδιάκοπα τη δράση τους προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

 

Τουλάχιστον 200 νέοι και νέες από την Ακράτα στα τμήματα του Συλλόγου

Η αποχώρηση του Γιάννη Παπαπέτρου ο οποίος ασκούσε διοίκηση στο ποδοσφαιρικό τμήμα και το οικονομικό αδιέξοδο που έχει προκύψει, θέτουν πλέον σε κίνδυνο τη λειτουργία όχι μόνο του τμήματος ποδοσφαίρου, αλλά και όλων των επιμέρους τμημάτων, με την Ακράτα να κινδυνεύει να χάσει ό,τι με πολύ κόπο έχει «χτιστεί» από το 1972, τις ομάδες και κυρίως τις ακαδημίες μέσω των οποίων επιτυγχάνεται η δημιουργική απασχόληση δεκάδων παιδιών της Ακράτας.
Είναι χαρακτηριστικό ότι τουλάχιστον 200 νέοι και νέες από την Ακράτα απαρτίζουν τα τμήματα του Α.Ο. Ακράτας που δεν σχετίζεται μόνο με τον αθλητισμό αλλά και με τον πολιτισμό, δεδομένου ότι λειτουργούν στις τάξεις του, τμήματα ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλλεϋ, ενόργανης γυμναστικής και χορευτικού. Αξιοσημείωτο είναι δε το γεγονός ότι εκτός από τις πρώτες ομάδες, λειτουργούν και τμήματα υποδομών μέσω των ακαδημιών, με την παιδική ομάδα του μπάσκετ να σημειώνει κάθε χρόνο σημαντική πορεία.

«Ανοιχτά μέτωπα»

Ιστορική όσο και σημαντική για την περιοχή είναι και η διαδρομή της ποδοσφαιρικής ομάδας της Ακράτας, με τον απερχόμενο πρόεδρο, όμως, Γιάννη Παπαπέτρου να εγκαταλείπει την προσπάθειά του στην προεδρία, αφήνοντας πολλά ανοιχτά «μέτωπα» που βάζουν σε κίνδυνο και τα υπόλοιπα τμήματα, με τον κίνδυνο, εάν ο σύλλογος οδηγηθεί στο Πρωτοδικείο, να μην λειτουργήσουν ούτε τα τμήματα υποδομών και ο Α.Ο. Ακράτας να «τιναχθεί στον αέρα».
΄΄Για να είναι ένας πρόεδρος επιτυχημένος και μία θητεία σωστή, πρέπει να υπάρχει διάδοχη κατάσταση. Να έχει, δηλαδή, καλλιεργήσει το έδαφος προτού αποχωρήσει, ώστε να παραδώσει τη σκυτάλη κάπου αλλού΄΄, σχολίασε στην «Π» ο πρώην (2000-2006) πρόεδρος του Α.Ο. Ακράτας Χρήστος Σπηλιωτόπουλος, μέλος και της απερχόμενης διοίκησης στο τμήμα μπάσκετ, ο οποίος, μαζί με τον πρώην (2006-2012) πρόεδρο Γιώργο Γιοβά, παλιότερους παράγοντες και παίκτες, έχουν λάβει την πρωτοβουλία για τη «διάσωση» του Α.Ο. Ακράτας, με στόχο, αρχικά να καταφέρει η ποδοσφαιρική ομάδα να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας. Και σε προηγούμενες συναντήσεις και γενικές συνελεύσεις, βρέθηκαν άνθρωποι να απαρτίσουν το συμβούλιο, το πρόβλημα το μεγάλο είναι ότι δεν μπορεί να βρεθεί ο «μπροστάρης» αυτού του εγχειρήματος.

GIOBAS - SPILIOTOPOULOS

Διαδοχικές συναντήσεις

Σε γενικές γραμμές, πάντως, οι άνθρωποι του Α.Ο. Ακράτας έχουν διαχωρίσει τη θέση τους από την τακτική του Γιάννη Παπαπέτρου, εκτιμώντας πως οι επιλογές του σε παίκτες εκτός περιοχής, οδήγησαν σε οικονομικό αδιέξοδο το σύλλογο.
΄΄Η πρόταση η δική μας είναι να δηλώσουμε συμμετοχή στο πρωτάθλημα, με πενιχρό οικονομικό μπάτζετ και να στηριχθούμε σε ντόπιους παίκτες που αγαπούν την ομάδα και τον τόπο μας. Κι αυτό γιατί δεν πρέπει η ομάδα ποδοσφαίρου να συμπαρασύρει και τα υπόλοιπα τμήματα του Α.Ο. Ακράτας που λειτουργούν άρτια΄΄, πρόσθεσε ο κ. Σπηλιωτόπουλος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, με σκοπό τη διάσωση της ομάδας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση το βράδυ της Πέμπτης στην οποία παρέστησαν φίλοι και μέλη της ομάδας, ωστόσο στο κάλεσμα δεν ανταποκρίθηκαν ούτε ο απερχόμενος πρόεδρος Γιάννης Παπαπέτρου ούτε ο αναπληρωτής Γιώργος Πατρινός.
Αντιθέτως, συμμετείχαν οι Γιώργος Γιοβάς, Χρήστος Γιοβάς, Νίκος Αλέφαντος, Κώστας Αλέφαντος, Γιώργος Λεπενιώτης, Αντώνης Βλάχος, Παναγής Παράνομος και Χρήστος Σπληλιωτόπουλος. Όπως τόνισαν, εδώ και τριάντα χρόνια, αυτό συμβαίνει πρώτη φορά στην Ακράτα, να εγκαταλείπει κάποιος την ομάδα χωρίς να έχουν υπάρξει συζητήσεις για διάδοχη κατάσταση και μάλιστα σε μία τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία.
Ήδη είχαν ζητήσει από τον κ. Πατρινό να αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο που θα έρθει σε επαφή με τον αποχωρήσαντα πρόεδρο για να ενημερωθεί για τις προθέσεις του, διότι ο χρόνος πιέζει… ασφυκτικά.
΄΄Ο Α.Ο. Ακράτας πρέπει να διασωθεί. Καταβάλλουμε προσπάθειες γι’ αυτό και πιστεύω ότι θα αποδώσουν καρπούς. Είμαστε μία ομάδα ανθρώπων που αγαπάμε το σύλλογο και έχουμε προσφέρει σε αυτόν. Είναι πολύ βασικό να συνεχίσει τη λειτουργία του σε όλα τα τμήματά του΄΄, σχολίασε στην «Π» ο Γιώργος Γιοβάς, ερωτηθείς σχετικά.

 

Εντός της εβδομάδας ο νέος πρόεδρος

Μία ακόμη συνάντηση πραγματοποιήθηκε προχθές Σάββατο το βράδυ, εκεί όπου κατέστη σαφές ότι οι κ. Παπαπέτρου, Πατρινός και Παράνομος δεν θα συμμετέχουν στο νέο συμβούλιο. Το γεγονός ωθεί την ομάδα των Ακρατινών να προχωρήσουν άμεσα σε αναδιάρθρωση του Δ.Σ. του συλλόγου.
Αποφασίστηκε, έτσι, να παραμείνουν τα υπόλοιπα μέλη στα υπόλοιπα αθλήματα και τις δραστηριότητες, και να ενταχθούν στο τμήμα του ποδοσφαίρου επιπλέον πέντε άτομα που είναι οι Γιώργος Λεπενιώτης, Κώστας Αλέφαντος, Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος, Γιώργος Μούζουλας και Αντώνης Βλάχος. Από εκεί και πέρα, εντός της εβδομάδας πρόκειται να εκλεγεί ο νέος πρόεδρος. Εν τω μεταξύ, ξεκίνησαν ήδη οι πρώτες διερευνητικές επαφές για την εξεύρεση προπονητή και παικτών για να μην χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος…(protionline.gr)