ΠΟΡΡΩΒΙΤΣΑ:Πνευματική εκδήλωση σήμερα 9 Αυγούστου

advertisement

Η ετήσια πολιτιστική, πνευματική εκδήλωση του Συνδέσμου Ελληνικής-Σερβικής και Ουκρανικής Φιλίας και Συνεργασίας «Άγιοι Τρεις Ιεράρχαι» – Ισαπόστολοι Κύριλλος και Μεθόδιος, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Αυγούστου και ώρα 7.30 μ.μ, στην πλατεία του Ιερού Ναού Αγίων Τριών Ιεραρχών Πορρωβίτσας.

Η εκδήλωση αυτή αποτελεί ένα ευλαβικό αφιέρωμα στο  νεοφανή Άγιο Λουκά τον ιατρό, αρχιεπίσκοπο Συμφερουπόλεως Κριμαίας για τον οποίο θα μιλήσει ο λογοτέχνης καθηγητής και σκηνοθέτης δρ. Κων/νος Κλάγκος.

Την εκδήλωσή θα τιμήσει με την παρουσία της η Φιλαρμονική Αιγίου, ενώ θα χορέψουν οι φιλοξενούμενοι Ουκρανοί, Ουκρανικούς χορούς, θα πραγματοποιηθεί και λαχειοφόρος για την ενίσχυση του Συνδέσμου και των σκοπών του με πίνακες ζωγραφικής που προσφέρει δωρεάν ο Καλαβρυτινός ζωγράφος Ανδρέας Π. Ρηγόπουλος και η επίσης ζωγράφος κ. Μαρία Παπαγιαννοπούλου. Στη συνέχεια θα δοθούν τιμητικές διακρίσεις και έπαινοι σε μέλη του συνδέσμου.  Επίσης θα απευθύνει σύντομο χαιρετισμό ο Αιδεσιμότατος πρόεδρος του Συνδέσμου π. Σωτ. Κόσκορης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση των τοπικών αγροτικών προϊόντων (ελιάς, ελαιολάδου και πάστας ελιάς) , χειροποίητα γλυκίσματα, αρωματικά προϊόντα (τσάι- ρίγανη) και φασόλια Κερτεζης Καλαβρύτων.

Τέλος η εκδήλωση θα κλείσει με τρία χορευτικά τμήματα, του Ριγανόκαμπου από την Πάτρα, της Τέμενης και της Αβύθου, όπου θα παρουσιάσουν Ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια.