Νεκρός μετανάστης στην προσπάθειά του να περάσει το τούνελ του Καλέ

advertisement

Ένας άντρας σκοτώθηκε καθώς τουλάχιστον 1.500 πρόσφυγες προσπάθησαν να μπουν στο τούνελ του Καλέ χθες το βράδυ, όπως ανακοίνωσε η γαλλική Αστυνομία.

Το Eurotunnel, οι υπεύθυνοι του οποίου λένε πως αυτού του είδους οι επιδρομές συμβαίνουν πλέον συχνότερα κατά τη διάρκεια της νύχτας, δηλώνουν ότι οι πρόσφυγες έχουν απομακρυνθεί από την περιοχή, ενώ συμβούλευσαν τις υπηρεσίες εμπορευματικών μεταφορών να σκεφτούν εναλλακτικούς τρόπους μεταφοράς για σήμερα Τετάρτη.

Τμήματα του αυτοκινητοδρόμου M20 στο Κεντ έχουν κλείσει και στις δύο κατευθύνσεις ώσπου να ολοκληρωθεί η επιχείρηση απεγκλωβισμού και αποκατάστασης της κυκλοφορίας.

Το ατυχές συμβάν έρχεται σε μια στιγμή όπου η κυβέρνηση της Βρετανίας δέχεται πιέσεις να αντιμετωπίσει αυτή τη μεταναστευτική κρίση που χτυπάει την πόρτα της.

Μιλώντας ύστερα από μια σύσκεψη της επιτροπής αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών Cobra, η υπουργός Εσωτερικών Τερέζα Μέι δήλωσε ότι η Βρετανία πίεζε για την ταχεία εγκατάσταση ενός νέου φράχτη ασφαλείας μήκους 1,2 μιλίων, για την οποία μάλιστα είχε δεσμευθεί πως θα τη χρηματοδοτήσει η ίδια, στην περιοχή του Κοκέλ, κοντά στην είσοδο του τούνελ.

Η κυρία Μέι πρόσθεσε ότι υπήρξαν κάποιοι μετανάστες οι οποίοι «προσπαθούσαν να μπουν στο Eurotunnel και στα τρένα εγκαίρως, προτού σηκωθεί αυτός ο φράχτης ασφαλείας».

Από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας δήλωσε ότι 120 αστυνομικοί έχουν σταλεί στο Καλέ προκειμένου να ενισχύσουν την ασφάλεια στην περιοχή.

Ο άντρας που πέθανε περιγράφεται ως Σουδανός, ηλικίας από 25 ως 30 ετών.

Η γαλλική Αστυνομία ανακοίνωσε ότι μάλλον χτυπήθηκε από φορτηγό το οποίο έβγαινε από μια από τις οδούς μέσω των οποίων μετακινούνται οχήματα δια μέσου του τούνελ.

Πρόκειται για το ένατο άτομο που βρίσκει τον θάνατο προσπαθώντας να φτάσει στο τούνελ από τον Ιούνιο.