Βρετανία: Σύλληψη 30χρονης πριν μεταβεί στη Συρία με τα παιδιά της για να ενταχθεί στο ΙΚ

advertisement

Οι βρετανικές αρχές συνέλαβαν στο αεροδρόμιο του Μπέρμιγχαμ μια 30χρονη γυναίκα από το Λέστερ, καθώς υπήρχαν υπόνοιες ότι ετοιμαζόταν να αναχωρήσει για τη Συρία, μαζί με τα τρία παιδιά της, για να εμπλακεί σε τρομοκρατικές ενέργειες, σύμφωνα με την αντιτρομοκρατική υπηρεσία της αστυνομίας του Γουέστ Μίντλαντς.

Αστυνομικοί ερευνούν το σπίτι της γυναίκας καθώς και μια άλλη κατοικία. Χιλιάδες άνθρωποι τα τελευταία χρόνια, έχουν φύγει για τη Συρία και το Ιράκ για να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος, την τζιχαντιστική οργάνωση που είναι διαβόητη για τη βαρβαρότητά της, κυρίως απέναντι στις γυναίκες.

Αρχικά οι υπηρεσίες πληροφοριών πίστευαν ότι το ΙΚ επιδιώκει να στρατολογεί κυρίως νεαρούς άνδρες. Στις αρχές Ιουλίου ισπανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η οργάνωση στρατολογεί επίσης ολόκληρες οικογένειες με μικρά παιδιά, προσφέροντας μάλιστα και υψηλές «αμοιβές» σε όσους ενταχθούν σ’ αυτήν.

Τουλάχιστον 14 οικογένειες Ισπανών μαζί με τα παιδιά τους έχουν ενταχθεί στο ΙΚ, σύμφωνα με δικαστικές πηγές. Τον Ιούνιο τρεις αδελφές από το Μπράντφορντ της Αγγλίας πέρασαν στη Συρία μαζί με τα εννέα παιδιά τους και πιστεύεται ότι εντάχθηκαν επίσης στο ΙΚ.