ΠΑΤΡΑ:Συλλογικός αποκλεισμός της “Χ.Α” από χρήση χώρων του Δήμου για εκδηλώσεις-ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ

advertisement

 

 

 

 

Με ευρεία πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο συμφώνησε και ψήφισε την εισήγηση του Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη, που αφορούσε στην παρέμβαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, για τη λήψημέτρων εναντίον της Χρυσής Αυγή.

Η παράταξη της ΡΑΠ, δεν αποδέχθηκε ότι υπάρχουν πολιτικές ευθύνες του Υπουργού Εσωτερικών Νίκου Βούτση και κατά την ψηφοφορία διαφοροποιήθηκε από αυτό.

Πάντως, από τους 37 παρόντες, η εισήγηση υπερψηφίστηκε στο σύνολό της από 35 δημοτικούς συμβούλους.

Η εισήγηση του Δημάρχου, που έγινε και απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, έχει ως εξής:

«Με το χαρακτηρισμό ως εξαιρετικά επείγον, ο ασκών χρέη Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, κατηγορεί τον Δήμαρχο και εγκαλεί το Δημοτικό Συμβούλιο γιατί δεν ζήτησαν την έγκρισή του, καλυπτόμενος πίσω από τον έλεγχο νομιμότητας που ασκεί η Αποκεντρωμένη Διοίκηση για όλες τις αποφάσεις (κατά τη γνώμη του) των  Δημοτικών Συμβουλίων, ακόμη και των πολιτικών!!!

Θεωρούμε ότι, σοβαρές ευθύνες γι’ αυτό το έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και το αντίστοιχο περιεχόμενό του, έχει ο πολιτικός προϊστάμενος, ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Βούτσης. Η θέση που πήρε σε σχετική ερώτηση στη Βουλή, ουσιαστικά άνοιξε το δρόμο για την παρέμβαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Θυμίζουμε πως στην 1η  έκτακτη ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που αφορούσε τον καθορισμό χρήσης χώρων από τα κόμματα για τις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, ομόφωνα είχε αποφασιστεί, να μην δοθεί δημοτικός χώρος στη Χρυσή Αυγή.

Το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει κατά τη γνώμη μας, να πάρει θέση και να καταδικάσει αυτό το έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, που ουσιαστικά ακυρώνει τον πολιτικό ρόλο του Δημοτικού Συμβουλίου και του Δημάρχου.

Ακόμα και ο Καλλικρατικός νόμος, που επικαλείται στο  έγγραφό της η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ορίζει ότι οι αιρετοί της Τοπικής Διοίκησης ψηφίζουν και εκφράζουν γνώμη κατά συνείδηση με γνώμονα το συμφέρον των δημοτών. Με αυτή τη κατεύθυνση πορευτήκαμε και γι’ αυτό στηρίξαμε τους εργαζόμενους του Δήμου, όταν δεν επιτρέψαμε τον επανέλεγχο των συμβάσεών τους και αποτρέψαμε απολύσεις.

Το ίδιο κάνουμε για τα αποθεματικά του Δήμου και δεν εφαρμόζουμε την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, ώστε να μεταφερθούν στους δανειστές τα λεφτά που ανήκουν στον Πατραϊκό λαό.  Αυτό μας έχει δώσει μια ορισμένη δυνατότητα για δραστηριότητες, που δίνουν ανάσα στη λαϊκή οικογένεια, όπως οι κατασκηνώσεις στην Πλαζ.

Όσον αφορά το αν υπάρχει ή όχι δικαστική απόφαση για το χαρακτηρισμό ως εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, υπάρχει κάτι πιο ισχυρό. Η ιστορία του λαού μας, που πλήρωσε με φόρο αίματος το φασισμό. Οι θηριωδίες των ναζί και το ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων, είναι δίπλα μας και το μαρτυρούν. Υπάρχουν επίσης τα πρόσφατα έργα της Χρυσής Αυγής, όπως η στυγνή δολοφονία του Παύλου Φύσσα, και πολλά άλλα. Ο εγκληματικός της χαρακτήρας εκπορεύεται από τη ναζιστική της ιδεολογία, που ποτέ δεν έκρυψε.

Επομένως ζητάμε από το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει απόφαση και να συνεχίσουμε στην ίδια κατεύθυνση, με την ίδια πολιτική θέση, για το εν λόγω κόμμα».