ΝΔ προς Τσίπρα: Όχι εκλογές για τα εσωκομματικά σου, βρες λύση μέσα στον Αύγουστο

advertisement

Η “απειλή” του Αλέξη Τσίπρα για εκλογές εάν δεν έχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία, προκαλεί την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, που κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι οδηγεί τη χώρα σε κάλπες για εσωκομματικούς λόγους και τον καλεί να βρει λύση μέσα στον Αύγουστο.

Συνεργάτες του προέδρου της Ν.Δ Βαγγέλη Μεϊμαράκη σημείωναν, μετά τη συνάντηση του με το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα, ότι: “Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ ασχολείται με τα εσωκομματικά του δε θα έχουμε λύσεις. Εμείς την ίδια ώρα ασχολούμαστε πως θα επιστρέψει η κανονικότητα στη χώρα”.

Οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι: “Δεν μπορεί να έχουμε μόνιμο προεκλογικό κλίμα” και προσέθεταν ότι εάν δεν μπορέσει να βρει άκρη με το κόμμα του ο κ. Τσίπρας, πρέπει να βρει λύση από την παρούσα Βουλή, θέτοντας με νόημα το ερώτημα: “Συνεννόηση τι σημαίνει;”.

Ο κ. Μεϊμαράκης φέρεται ιδιαίτερα ανήσυχος για τις εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ και βλέπει πως οι εσωτερικές αντιφάσεις του κυβερνώντος κόμματος θα οδηγήσουν σε κάλπες, με αρνητικές συνέπειες στην οικονομία και σε αυτή καθεαυτή τη διαπραγμάτευση. Για αυτό και στις δημόσιες τοποθετήσεις του προειδοποιεί τον κ. Τσίπρα ότι δεν μπορεί να πάρει απόφαση εκλογών για εσωκομματικούς λόγους, αλλά τον καλεί να κυβερνήσει.

“Μπορούμε να βρούμε λύσεις και να αισιοδοξούμε αν η κυβέρνηση κλείσει τη συμφωνία μέσα στον Αύγουστο, και να μπορέσουμε να οδηγήσουμε τη χώρα στο δρόμο της ανάπτυξης, της συνεννόησης και συναίνεσης των πολιτικών δυνάμεων, για να βρούμε αυτές τις λύσεις από κοινού”, τόνισε άλλωστε στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον κ.Στουρνάρα ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Ο κ. Μεϊμαράκης έκανε λόγο για μία γόνιμη συζήτηση με το διοικητή της ΤτΕ, τον οποίο χαρακτήρισε “θεματοφύλακα της σταθερότητας της οικονομίας”. Υποστήριξε ότι “στα τέλη του 2014 η οικονομία και το τραπεζικό σύστημα είχαν σταθεροποιηθεί και όλοι αισθανόμασταν την ασφάλεια” προσθέτοντας: “Δυστυχώς το πρώτο εξάμηνο του 2015 καταγράφονται πολύ μεγάλα προβλήματα, που αν υπήρχε διαχείριση με σύνεση και σωφροσύνη δε θα είχαν παρουσιαστεί, όπως η ανάπτυξη έγινε ύφεση και τα πρωτογενή πλεονάσματα, ελλείμματα”.