(ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)-ΠΥΡΓΟΣ: Σοκ για μολυσματικές ασθένειες που έχουν κάνει την εμφάνιση τους

advertisement

 

 

 

 

 

Τραγική συνεχίζει να είναι η κατάσταση στην πόλη του Πύργου αφού τα σκουπίδια παραμένουν περιμετρικά της πόλης αλλά και στα 47 χωριά του Δήμου. Παρά τις διαβεβαιώσεις του Δημάρχου Γαβριήλ Λιατσή τα απορρίμματα εξακολουθούν να κάνουν δύσκολη την ζωή των κατοίκων του μεγαλύτερου δήμου της Ηλείας.

Ο ΣΚΑΙΠΑΤΡΑΣ βρέθηκε και σήμερα στον Πύργο. Το παρακάτω βίντεο είναι σημερινό και δείχνει μια από τις «χωματερές» που έχουν δημιουργηθεί.

«Υποφέρουμε δεν αντέχουμε άλλο. Επιτέλους πρέπει τα σκουπίδια να φύγουν» αναφέρει στο skaipatras.gr κάτοικους χωριού λίγα μόλις χιλιόμετρα από το κέντρο του Πύργου. Και συνεχίζει λέγοντας «Η κατάσταση αυτή που ζούμε είναι από τον Οκτώβριο. Δεν έχουν μαζέψει τα σκουπίδια δίπλα από τα σπίτια μας» λέει ο πολίτης.

Την ίδια στιγμή ο Ιατρικός Σύλλογος του Πύργου επιβεβαιώνει πως μολυσματικές ασθένειες έχουν κάνει την εμφάνιση τους. Συγκεκριμένα κρούσματα γαστρεντερίτιδας έχουν καταγραφεί και σε ιδιώτες γιατρούς αλλά και στο νοσοκομείο της πόλης. Επιπλέον υπάρχει σοβαρός κίνδυνος και για άλλες ασθένειες, πιο σοβαρές καθώς τα τρωκτικά κάνουν την εμφάνιση τους τις νυχτερινές ώρες.

Πάντως σήμερα είχε προγραμματιστεί συνάντηση στην Αθήνα μεταξύ του Υπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη και όλων των δημάρχων της Ηλείας.