Υπόθεση Βαρουφάκη: Προκαταρκτική για τα μη πολιτικά πρόσωπα

advertisement

Επείγουσα προκαταρκτική έρευνα διέταξε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών, κ. Ζαγοραίος, μετά την χθεσινή κατάθεση μηνυτήριων αναφορών από μια ομάδα πέντε δικηγόρων, αλλά και από ακόμη έναν ατομικά σε βάρος της κλειστής ομάδας που φαίνεται ότι θα συνέδραμε τον Γιάννη Βαρουφάκη στο σχέδιο Β’.

 

Στόχος της έρευνας είναι να διαπιστωθεί η βασιμότητα των καταγγελλόμενων στις μηνυτήριες αναφορές των δικηγόρων, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι όσα αποκάλυψε ο πρώην υπουργός Οικονομικών στο οικονομικό φόρουμ της 16ης Ιουλίου εμπίπτουν σε μια σειρά αδικημάτων που πρέπει να διερευνηθούν, μεταξύ των οποίων αυτό της εγκληματικής οργάνωσης, της παραβίασης προσωπικών δεδομένων και της παραχάραξης νομίσματος.

 

Η έρευνα ανατέθηκε στον εισαγγελέα Χρήστο Τζούρα, ο οποίος αναμένεται να καλέσει σύντομα ως μάρτυρες για κατάθεση τα πρόσωπα που φαίνεται ότι ανήκουν στην ομάδα του Γιάννη Βαρουφάκη.

 

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι αν κάποιος από αυτούς αναφερθεί στο όνομα του Γιάννη Βαρουφάκη, τότε η έρευνα θα πρέπει να σταματήσει, η δικογραφία να κλείσει και να διαβιβαστεί και αυτή στη Βουλή.

 

Το πρωί η μηνυτήρια αναφορά του Παναγιώτη Γιαννόπουλου κατά του Γιάννη Βαρουφάκη πήρε και αυτή το δρόμο προς τη Βουλή.