ΘΕΑ:”Στο πόδι” οι κάτοικοι που λένε το νερό…νεράκι-ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ “ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ”

advertisement

 

 

 

 

 

Ενημέρωση ζητάει η «ΝΕΑ ΠΟΛΗ» από τη δημοτική αρχή για τα συνεχιζόμενα προβλήματα στην υδροδότηση της Θέας και των γύρω περιοχών. Η δημοτική παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης τονίζει ότι οι κάτοικοι βρίσκονται σε αδιέξοδο και επαναφέρει το πάγιο αίτημά τους για την αντικατάσταση του κεντρικού αγωγού, ο οποίος σε τακτά χρονικά διαστήματα εμφανίζει βλάβες.

Καταγγελίες κατοίκων αναφέρουν ότι τους καλοκαιρινούς μήνες χάνονται μεγάλες ποσότητες νερού, χωρίς να υπάρχει βλάβη στο δίκτυο, και διερωτούνται πως είναι δυνατό να μην έχει βρεθεί λύση στο πρόβλημα εδώ και πολλά χρόνια.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε από αιρετά στελέχη της δημοτικής παράταξης και από κατοίκους της τοπικής κοινότητας, τον τελευταίο μήνα παρατηρούνται αιφνιδιαστικές διακοπές νερού (3-4 φορές ημερησίως) χωρίς να έχει προηγηθεί ενημέρωση από την ΔΕΥΑΠ.

Οι κάτοικοι είναι αναγκασμένοι να συλλέγουν νερό με δοχεία και με κάθε πρόσφορο μέσο, ακυρώνοντας τον όποιο προγραμματισμό γίνεται από τη δημοτική επιχείρηση.

Προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι οι κάτοικοι δεν έχουν λάβει απαντήσεις μέχρι σήμερα από την ΔΕΥΑΠ για τους λόγους στους οποίους οφείλεται το πρόβλημα. Σε κάθε περίπτωση η διοίκηση της ΔΕΥΑΠ οφείλει να ξεκαθαρίσει την κατάσταση, διαφορετικά επιτρέπεται στον καθένα να εικάσει ότι υπάρχει εσκεμμένη απόκρυψη για τις διαρροές του δικτύου.

Οι κάτοικοι ζητούν, και δικαίως, να γίνει ένας προγραμματισμός στην υδροδότηση της Θέας, ώστε να γνωρίζουν πότε θα απολαμβάνουν το κοινωνικό αγαθό (για το οποίο πληρώνουν ανελλιπώς).

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μόνιμοι κάτοικοι της Θέας τον τελευταίο μήνα εντοπίζονται στις καθημερινές ανάγκες τους (ατομική υγιεινή, καθαριότητα, παρασκευή φαγητού) με τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού να πλήττονται περισσότερο, στην αδυναμία των επιχειρήσεων εστίασης να λειτουργήσουν κ.ά.

Επίσης, λόγω των καιρικών συνθηκών που ευνοούν το ξέσπασμα πυρκαγιάς θα πρέπει να ελεγχθούν οι πυροσβεστικοί κρουνοί της περιοχής, οι οποίοι τροφοδοτούνται από το ίδιο δίκτυο.

Η «ΝΕΑ ΠΟΛΗ» ερωτά ευθέως τη δημοτική αρχή και τη ΔΕΥΑΠ αν έχουν το δικαίωμα να στερούν το κοινωνικό αγαθό από τους κατοίκους της Θέας. Σημειώνεται ότι οι κάτοικοι συνεισέφεραν οικονομικά στον παρελθόν για να αποκτήσει επάρκεια σε νερό η κοινότητα. Επίσης, η ΔΕΥΑΠ οφείλει να απαντήσει στους κατοίκους της Θέας εάν και με ποια συγκεκριμένα έργα τους επιστρέφει τα χρήματα που καταβάλουν με τη μορφή των ανταποδοτικών εσόδων.

Η «ΝΕΑ ΠΟΛΗ» καλεί τη δημοτική αρχή και τη διοίκηση της ΔΕΥΑΠ να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στους κατοίκους της Θέας και να τους εξασφαλίσουν, όπως έχουν υποχρέωση, την ομαλή ροή υδροδότησης της κοινότητας σε όλη την διάρκεια του χρόνου.