Έρευνα: Η μεσογειακή διατροφή είναι ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης της παχυσαρκίας

advertisement

Μια δίαιτα μεσογειακής διατροφής μπορεί να αποδειχθεί πολύ καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης της παχυσαρκίας από τη μέτρηση θερμίδων, αναφέρουν διαιτολόγοι.

Σε δημοσίευση στο Μεταπτυχιακό Ιατρικό Περιοδικό (PMJ), οι γιατροί αναφέρουν πως η μεσογειακή διατροφή μειώνει το ρίσκο καρδιακών παθήσεων και εμφραγμάτων.

Επίσης, είναι πολύ πιο αποτελεσματική στην απώλεια βάρους, σε σύγκριση με διατροφές χαμηλές σε θερμιδική αξία.

Τον προηγούμενο μήνα, οι γιατροί του NHS τόνισαν την ανάγκη για άμεση αντιμετώπιση της παχυσαρκίας και των προβλημάτων υγείας που αυτή επιφέρει.

Στη δημοσίευση τους στο περιοδικό, οι γιατροί κατακρίνουν τη βιομηχανία απώλειας βάρους, καθώς επικεντρώνεται στον περιορισμό θερμίδων παρά στην υγιεινή διατροφή.

Η μεσογειακή διατροφή, η οποία περιλαμβάνει φρούτα και λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο, μειώνει αποτελεσματικά τον κίνδυνο καρδιακών επεισοδίων. Ο κεντρικός ερευνητής καρδιολόγος Dr Aseem Malhotra επισημαίνει πως:

“Το πιο σημαντικό είναι να πούμε στους ανθρώπους να τρώνε υγιεινά φαγητά. Θα έχει αποτέλεσμα στην υγεία τους άμεσα. Γνωρίζουμε πως η μεσογειακή διατροφή περιέχει αρκετό λίπος, αλλά μπορεί να μειώσει το ρίσκο καρδιολογικών παθήσεων και εμφραγμάτων μέσα σε λίγους μόλις μήνες”.

Δείτε βίντεο που επεξηγεί τα οφέλη της μεσογειακής διατροφής: