ΠΟΞ: Με αμείωτους ρυθμούς οι κρατήσεις ξένων τουριστών

advertisement

HATTA: Η αγορά βαίνει προς ομαλοποίηση

 

Συνεχίζεται η δυναμική με την οποία κινούνται κρατήσεις ξένων τουριστών για την Ελλάδα σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γιάννης Ρέτσος.

Μάλιστα σημειώνει, ότι αυτές κινούνται με μεγαλύτερα ποσοστά σε σχέση με πέρυσι, απόρροια του “παγώματος” που είχε παρατηρηθεί στο παρελθόν.

Ο στόχος των ξενοδόχων, όπως ανάφερε ο πρόεδρος της ΠΟΞ, παραμένει η επίτευξη των περυσινών μεγεθών σε ό,τι αφορά τις αφίξεις και τα έσοδα.

Η Ελλάδα αυτή την περίοδο είναι πόλος έλξης των ξένων τουριστών, ενώ την ίδια στιγμή ο εσωτερικός τουρισμός, ανάφερε ο κ. Ρέτσος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα. “Με την επιβολή των capital controls, ανάφερε ο κ. Ρέτσος, ο Έλληνας δεν έχει διάθεση για διακοπές και εύλογα το βάρος πέφτει στο εισερχόμενο τουριστικό ρεύμα”.

Από την πλευρά τους οι επαγγελματίες των τουριστικών γραφείων, όπως τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος του HATTA Νικόλας Κελαϊδίτης η αγορά βαίνει προς ομαλοποίηση, σε ό,τι αφορά το σκέλος της συνεργασίας με τους ξένους τουριστικούς πράκτορες. Το κλίμα, όπως αναφέρει είναι αισιόδοξο αλλά εκτίμηση του είναι πως “τα τουριστικά έσοδα θα είναι μειωμένα σε σχέση με πέρυσι”.

«Σε κάθε περίπτωση πρόκληση για τους επιχειρηματίες του κλάδου παραμένει ο σχεδιασμός για την επόμενη χρονιά», σύμφωνα με τον κ. Κελαϊδίτη.