Η ζάχαρη μπορεί να περιέχει κόκαλα από ζώα, Συγγνώμη χορτοφάγοι!

advertisement

Στις ΗΠΑ, οι βιομηχανίες ζάχαρης, χρησιμοποιούν οστά ζώων για την διαδικασία φιλτραρίσματος και λεύκανσης. Για να δημιουργηθεί αυτός ο πολτός, τα οστά θερμαίνονται σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες προτού να χρησιμοποιηθούν σε ένα διυλιστήριο. Η ζάχαρη δεν περιέχει κομμάτια αυτού του πολτού, αλλά έρχεται σε επαφή μαζί του. Αυτός ο πολτός ουσιαστικά απομακρύνει τις ακαθαρσίες από την ζάχαρη, αλλά δεν γίνεται κομμάτι της.

Και το πράγμα γίνεται ακόμη πιο πολύπλοκο. Ενώ ο πολτός οστών χρησιμοποιείται για την λεύκανση της ζάχαρης από ζαχαροκάλαμο, ένα μέρος της εξευγενίζεται με αυτό τον πολτό. Ορισμένες εταιρείες βασίζονται σε εναλλακτικές λύσεις ,όπως τον κοκκώδη άνθρακα, ο οποίος δεν περιέχει ζωικά προϊόντα, κατά τη διαδικασία φιλτραρίσματος. Είναι αδύνατο κάποιος να καταλάβει την διαφορά από μια επεξεργασμένη ζάχαρη με πολτό οστών από τον κοκκώδη άνθρακα, αν δεν υπάρχει αναγραφή στην συσκευασία.

Η λύση για ένα χορτοφάγο είναι απλή. Μπορεί να χρησιμοποιεί ζάχαρη από από ζαχαρότευτλα και όχι από ζαχαροκάλαμα. Όμως οι ιδιότητες είναι εντελώς διαφορετικές στην παρασκευή φαγητών.

Στο εμπόριο κυκλοφορούν πιστοποιημένη ζάχαρη που δεν χρησιμοποιούν τον πολτό οστών. Επίσης μπορείτε να επικοινωνήστε με το εργοστάσιο παρασκευής για περισσότερες πληροφορίες.