(ΦΩΤΟ)-Δυτική Ελλάδα:Οι υπερχλιδάτες διακοπές του Βασιλιά του Μαρόκου

advertisement

Στην Ελλάδα της κρίσης, η παραμονή του Βασιλιά του Μαρόκου Μοχάμεντ Στ’ για διακοπές στην Ηλεία ήταν μια πραγματική πρόκληση για τα δεδομένα της χώρας.

Όμως η επιμονή της βασιλικής οικογένειας να επισκέπτεται στο σύνολό της, ή μέλη αυτής, την Ηλεία για διακοπές κάθε καλοκαίρι και στο ίδιο ξενοδοχειακό συγκρότημα, αποτελεί διαφήμιση για την Δυτική Ελλάδα.

Ο Βασιλιάς του Μαρόκου μαζί με την σύζυγό του Πριγκίπισσα Λάλα Σάλμα, παρέμειναν για μια εβδομάδα και φήμες λένε πως διέθεσαν περί τα πέντε εκατομμύρια ευρώ για τις διακοπές τους μαζί με τα περίπου 200 άτομα που τους συνόδευαν…

Ο Βασιλιάς του Μαρόκου έφτασε την περασμένη Τετάρτη στην Ηλεία, αεροπορικώς μέσω Αράξου.

Μαζί του ταξίδεψαν η σύζυγός του Πριγκίπισσα Λάλα Σάλμα, τα δύο του παιδιά, ο Αντιβασιλέας καθώς και ο Πρέσβης του Μαρόκου στην Ελλάδα.

Την αποστολή συμπλήρωναν μέλη της Βασιλικής Οικογένειας και αρκετοί φίλοι τους. Για την ασφάλεια τους φρόντιζαν καθημερινά και κάθε στιγμή 70 άνδρες και γυναίκες της Βασιλικής φρουράς, καθώς και 50 Έλληνες και Ελληνίδες αστυνομικοί από την Ηλεία και την Αχαΐα.

Ακόμα τον Βασιλιά ακολούθησαν οι πιστοί του υπηρέτες, οι μπάτλερ, οι γυμναστές, οι μάγειροι και λοιπό προσωπικό. Η μαροκινή αποστολή έφτανε τα 200 άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Βασιλιάς ήθελε πολύ μεγάλο χώρο στις υπερπολυτελείς σουίτες του Mandola Rosa στο Grecotel Olympia Riviera και έγιναν ακόμα και διαμορφώσεις των χώρων για να καλυφθούν οι ανάγκες του.

Μάλιστα καλά γνωρίζοντες για την παραμονή του Βασιλιά, ανέφεραν πως έφτασαν στην Ηλεία, αεροπορικώς εφτά φορτία με πράγματα, από θρόνους, κόκκινα χαλιά, σκηνές, μάρμαρα, προσωπογραφίες του Βασιλιά, έως τρόφιμα, ποτά και χιλιάδες άλλα αντικείμενα.

Η διεύθυνση του ξενοδοχείου διέθεσε πέρα από τους χώρους του Mandola Rosa και αρκετούς άλλους στο Olympia Oasis προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες της Βασιλικής αποστολής.

Και όχι μόνο αυτό… ένα μεγάλο prive τμήμα της παραλίας μπροστά από το Mandola Rosa, είχε διαμορφωθεί κατάλληλα ώστε ο Βασιλιάς και η οικογένειά του να απολαμβάνουν το πρωινό, το γεύμα ή το δείπνο τους.

Η Πριγκίπισσα επίσης κάθε μεσημέρι έως αργά το απόγευμα απολάμβανε το μπάνιο της στην θάλασσα του Ιονίου, εννοείται με πολυπληθή φρουρά γύρω της, για να μην πλησιάσει ή φωτογραφίσει κανείς την ίδια ή την οικογένειά της.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες η φρουρά της Βασιλικής Οικογένειας αναγκάστηκε να σβήσει φωτογραφίες από κινητά και φωτογραφικές μηχανές, όσων παρά τις προειδοποιήσεις επέμειναν να το κάνουν για να απαθανατίσουν το Βασιλιά ή την οικογένειά του.

Ιδιαίτερα η Πριγκίπισσα είχε δίπλα της σε κάθε της βήμα γυναίκες αστυνομικούς για την προστασία της.

Έχοντας δαπανήσει εκατομμύρια ευρώ στην μετακίνηση και παραμονή του στο Grecotel Olympia Riviera ο Βασιλιάς του Μαρόκου, επέλεξε να μετακινηθεί ελάχιστα από εκεί και θέλησε περισσότερο να «ρηλαξάρει» απολαμβάνοντας τις παροχές και τις ομορφιές στην συγκεκριμένη περιοχή των Λουτρών Κυλλήνης.

Οι μετακινήσεις του ήταν σύμφωνα με πληροφορίες μόλις τρεις.

Μια, το πρωί του Σαββάτου για τα παιδιά του και μέλη της Βασιλικής οικογένειας στην Αρχαία Ολυμπία.

Τα παιδιά του Βασιλιά του Μαρόκου μάλιστα δεν άντεξαν την περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο με αρκετή ζέστη και έτσι λίγο πριν από τις δώδεκα το μεσημέρι, αποχώρησαν για να επισκεφθούν την αγορά της Ολυμπίας.

Εκεί συνοδεία του Πρέσβη του Μαρόκου, έκαναν τα ψώνια τους, αγοράζοντας ακριβά αναμνηστικά από μπρούτζο από το κατάστημα του Γιάννη Χριστόπουλου, ενώ συνέχισαν για να απολαύσει όλη η αποστολή, τον καφέ και το αναψυκτικό τους στην κοντινή καφετέρια «Zeus» επί της οδού Πραξιτέλους Κονδύλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες την Κυριακή επανήλθε μέλος της βασιλικής οικογένειας για να αγοράσει από το κατάστημα «Argaleio» της οικογένειας Καράμπελα.

Το μεσημέρι του Σαββάτου, ο Βασιλιάς του Μαρόκου μαζί με μέλη της οικογένειας και φίλους, επιβιβάστηκαν σε θαλαμηγό απευθείας από την παραλία των Λουτρών Κυλλήνης και έκαναν για περίπου τρεις ώρες τον περίπλου της Ζακύνθου χωρίς να κατέβουν σε κάποια περιοχή του νησιού.

Επέστρεψαν στη συνέχεια στο λιμάνι της Κυλλήνης και στο ξενοδοχείο τους.

Τέλος το απόγευμα της Κυριακής, επισκέφθηκαν τη γραφική Γλύφα όπου απόλαυσαν φρεσκότατα ψάρια που είχαν αλιευθεί λίγες ώρες πριν, στην ψαροταβέρνα του Νίκου Σιδέρη, που έχει φιλοξενήσει πάρα πολλές φορές διάφορες προσωπικότητες και celebrities.

Ο Βασιλιάς του Μαρόκου Μοχάμεντ Στ’ με την οικογένειά και τη συνοδεία του, αναχώρησαν μέσω Αράξου και πάλι το απόγευμα της Τρίτης για το Μαρόκο, όμως σύμφωνα με πληροφορίες η Πριγκίπισσα εξέφρασε την επιθυμία να επιστρέψει στην Ελλάδα για ένα νέο γύρο διακοπών σε άλλη περιοχή.

Σύμφωνα με άλλες πηγές, ο Βασιλιάς πριν την αναχώρησή του, φάνηκε εξαιρετικά γενναιόδωρος με το προσωπικό του ξενοδοχείου που προσέφερε τις υπηρεσίες του στον ίδιο και στην οικογένεια του, προσφέροντάς τους πλούσια χρηματικά δώρα.

Ήταν ένα ακόμα δείγμα της ικανοποίησής του για την παραμονή του στο Grecotel Olympia Riviera.