ΠΑΤΡΑ:Έφυγε…μια γνήσια Καλαβρυτινή ψυχή,ο Βασίλης Βαρβιτσιώτης από το Σιγούνι

advertisement

Έφυγε από τη ζωή το Σάββατο ο Βασίλης Βαρβιτσιώτης, σε ηλικία 88. ετών.

Γεννήθηκε το 1927 στο Σιγούνι Καλαβρύτων όπου από το 1990 έως το 1994 διετέλεσε και Πρόεδρος της κοινότητας και με τα έργα που έκανε βοήθησε πολύ στην ανάπτυξη του χωριού του και γενικότερα της περιοχής του.

Γυμνάσιο τελείωσε στα Καλάβρυτα κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου.Αφού τελείωσε το στρατιωτικό του ως Έφεδρος Ανθυπολοχαγός , μετέβη στην Πάτρα όπου σπούδασε Λογιστική και εργάστηκε στο εργοστάσιο του Λύσανδρου Ψωμιαδη . Νυμφεύθηκε τη Φλώρα , κόρη του αείμνηστου Πατρινού Αγιογράφου Τάκη Πριονά και μαζί απέκτησαν δύο παιδιά τον Τάκη και τον Στάθη και τρία εγγόνια τον Βασίλη τη Φλώρα και τον Δημήτρη.

Ως άτομο ηταν κοινωνικός και δραστήριος. Διετέλεσε συνεχώς Μέλος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών του νομού Αχαΐας και μάλιστα για την εφεδρική του ιδέα βραβεύθηκε το 2007.

Ήταν ενεργό μέλος του Συλλόγου Ελληνοσερβικής Φιλίας .Εκείνο όμως που χαρακτήρισε τη ζωή του ήταν ο πατριωτισμός του για τον τόπο καταγωγής του.

Με καμάρι όπου και να βρισκόταν έλεγε ότι ήταν Καλαβρυτινός.

Συνδέθηκε με φιλία με τον Δήμαρχο Π.Πόλκα και με τον Πρόεδρο Καστριών Γκλαβά.

Η κηδεία του έγινε τη Δευτέρα στην Παναγία της Αλεξιώτισσα της Πάτρας και το μνημόσυνο θα τελεστεί στις 29 Αυγούστου στο Ι.Ν Παντοκράτορα Πατρών.