ΜΕΣΣΑΤΙΔΑ:Παρόντες στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο κάτοικοι ενάντια στο νέο Πολεοδομικό Σχέδιο

advertisement

 

 

 

 

Έντονες είναι οι αντιδράσεις στη Δημοτική Ενότητα Μεσσάτιδας, με χαρακτηριστικότερη αυτή της   Τοπικής Κοινότητας Θέας της Πάτρας, για την ισχύ του νέου Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Μεσσάτιδας (ΓΠΣ), που όπως τουλάχιστον εκτιμά η αντιπολίτευση του Δήμου “καταστρέφει το χωριό” και σήμερα αντιπροσωπεία θα δώσει δυναμικό παρόν στην συνεδρίαση  του Δημοτικού Συμβουλίου όπου το σώμα θα συζητήσει και θα λάβει αποφάσεις

– (Έγκριση και παραλαβή των παραδοτέων: Β1 σταδίου μελέτης Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΠΣ) διοικητικών ορίων πρώην Δήμου Μεσσάτιδος, Μελέτης Γεωλογικής Καταλληλότητας (ΜΓΚ) Β1 σταδίου και Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) αυτής-Κατευθύνσεις εκπόνησης Β2 σταδίου μελέτης ΓΠΣ» (υπ’ αριθ. 171/2015 απόφαση της Ε.Π.Ζ). (εισηγητής: Παύλος Στάμος – Αντιδήμαρχος, Βασίλης Σταμόπουλος – Αρμόδιος Διευθυντής) –

Ο Τοπικός Σύμβουλος Θέας με την παράταξη ”ΝΕΑ ΠΟΛΗ” του Κώστα Χριστόπουλου  εκφράζει την αγανάκτηση των συγχωριανών του και μιλά για “έγκλημα που επιχειρείται σε βάρος τους”, με την αποδοχή από το Δήμο Πατρέων του Νέου Γ.Π.Σ. Μεσσάτιδας.


ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Τ.ΣΩΡΡΑ

“Ως τοπικός σύμβουλος Θέας με την παράταξη ”ΝΕΑ ΠΟΛΗ”, εκφράζω την αγανάκτηση των συγχωριανών μου για το έγκλημα που επιχειρείται σε βάρος μας, με την αποδοχή από το Δήμο Πατρέων του Νέου Γ.Π.Σ. Μεσσάτιδας. Η μελέτη για σύνταξη του εν λόγω σχεδίου ανατέθηκε ήδη από το 2006 σε ιδιωτική εταιρία, που εδρεύσει στην Αθήνα. 
Εμείς, ως κάτοικοι, αναμέναμε, μάταια όπως αποδείχτηκε, κάποια επαφή με τους μελετητές. 
Άμεσα ενδιαφερόμενοι και ζούσαμε στο σκοτάδι. 
Κάποιοι «μελετούσαν» για μας, χωρίς εμάς.
Μόλις στα μέσα του 2013 μας πληροφορηθήκαμε για τη μελέτη, αφού βέβαια το σχέδιο είχε ήδη προχωρήσει στη δεύτερη φάση του!
Οι εκπλήξεις διαδέχονταν η μία την άλλη: αυθαίρετα όρια, λάθος αποτυπώσεις, εξαιρέσεις δομημένων περιοχών, ανεξήγητες και παράλογες παραδοχές και πολλά άλλα, που καταστρέφουν τη Θέα, τη ζωή, τις περιουσίες μας.
Βροχή οι ενστάσεις, πουθενά οι απαντήσεις.
Παρά τις συνεχείς διαμαρτυρίες μας, τόσο η προηγούμενη, όσο και παρούσα δημοτική αρχή, αρνήθηκαν πεισματικά να μας ακούσουν και προχωρούν στην αποδοχή του εγκληματικού για τη Θέα σχεδίου.
Η γνώμη μας για το αύριο του χωριού μας, η επιθυμία μας για το πώς θέλουμε να ζήσουμε, δε φαίνεται να έχει καμιά αξία για τη γραφειοκρατία, που λέγεται Δημοτική Αρχή Πάτρας. Για αυτούς αξία έχουν μόνο οι μελέτες των τεχνοκρατών. Γι αυτούς δημόσια πρέπει να έχουν μικρόφωνο μόνο οι γνωρίζοντες…
Οι κάτοικοι της Θέας ζητούν άμεση και υπεύθυνη ενημέρωση.
Διεκδικούν να έχουν λόγο στη διαβούλευση που δεν έγινε. 
Απαιτούν να ακουστεί δημόσια η φωνή τους.
Να σταματήσει τώρα κάθε προσπάθεια επιβολής τετελεσμένων.
Με τις ζωές και τους κόπους μας δε θα παίξει κανείς.
Οι λαϊκές οικογένειες της Θέας θα διεκδικήσουν με κάθε τρόπο το δικαίωμά τους για ζωή και αξιοπρέπεια! Και τα δυο μας ανήκουν και ξέρουμε να τα προστατεύουμε”.