(ΦΩΤΟ)-ΑΙΓΙΟ:Όμορφο τέλος για μία εποικοδομητική χρονιά του ΕΚΑΜΕ!

advertisement

Ως μία «αληθινή κυψέλη που ανθίζει και σκορπίζει το νέκταρ της αγάπης, της στοργής, του σεβασμού, της ευγένειας, της μάθησης, της υπευθυνότητας και της αλληλεγγύης», χαρακτήρισε το Ειδικό Κέντρο Αποκατάστασης και Μέριμνας Ατόμων με Αναπηρία Αιγίου, ο πρόεδρός του Θόδωρος Στεφανίδης, στην αποψινή εκδήλωση για τη λήξη της εκπαιδευτικής χρονιάς. Και πόσο δίκιο είχε… Ένα μικρό δείγμα, άλλωστε της δημιουργικής ενασχόλησής τους στο Κέντρο, παρουσίασαν οι εκπαιδευόμενοι σε αυτή την όμορφη γιορτή, που πλαισίωσαν με περίσσια αγάπη οι φίλοι και οι εθελοντές του Κέντρου. Και, ευτυχώς, αυτοί είναι πολλοί!

EKAME-LHXH-01

Με θαλασσινή αύρα!

Η γιορτή πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο των εγκαταστάσεων του Ειδικού Κέντρου το οποίο, παρότι απέχει από τη θάλασσα, είχε πλημμυρίσει από… θαλασσινή αύρα. Ντυμένοι αναλόγως, πότε πλάι σε μία βάρκα που είχε στηθεί γι’ αυτή την καλοκαιρινή γιορτή και πότε μπροστά από αυτή, οι εκπαιδευόμενοι «ξεδίπλωσαν» για άλλη μία φορά τα ταλέντα τους. Έπαιξαν θέατρο, τραγούδησαν και χόρεψαν, ενώ τα αθώα και ειλικρινή χαμόγελά τους πολύ γρήγορα μεταφέρθηκαν και στα πρόσωπα των θεατών που κατέκλυσαν το προαύλιο, οι οποίοι παρασύρθηκαν σε ένα πρωτόγνωρο κέφι και συμμετείχαν στην εκδήλωση, πότε χειροκροτώντας ρυθμικά και πότε σιγοτραγουδώντας. Κάπως έτσι, πολύ γρήγορα, «πρωταγωνιστές» και θεατές έγιναν ένα, αποτελώντας ζωντανά μέλη αυτής της όμορφης γιορτής που σηματοδότησε το τέλος μιας εποικοδομητικής, πλούσιας και δημιουργικής χρονιάς, η οποία ήταν γεμάτη από χρήσιμες εμπειρίες για τους εκπαιδευόμενους.

Ευχαριστίες από τον πρόεδρο

EKAME-LHXH-MED-04Σε αυτή την επιτυχημένη χρονιά αναφέρθηκε κατά την ομιλία του ο κ. Στεφανίδης, τονίζοντας πως οφείλεται πρώτα και κύρια στους εκπαιδευτές του Κέντρου, τους οποίους ευχαρίστησε θερμά για τις προσπάθειες, το θερμό ζήλο και την παραδειγματική τους ευσυνειδησία. ΄΄Επιτέλεσαν το παιδαγωγικό και διδακτικό έργο τους με πληρότητα και για όφελος όλων των παιδιών μας. Αγάπησαν τα παιδιά μας σαν δικά τους παιδιά και διέθεσαν όλες τις δυνάμεις τους για την επίτευξη των στόχων που από κοινού θέσαμε στην αρχή της σχολικής χρονιάς. Η χαρά μας θα είναι μεγάλη αν θα είμαστε όλοι εδώ το φθινόπωρο σώοι και αβλαβείς για να συνεχίσουμε το έργο που διακόπτουμε για λίγο σήμερα. Με μεγάλη χαρά και ανυπομονησία περιμένουμε να έρθει και πάλι ο Σεπτέμβρης για να υποδεχτούμε τα παιδιά μας, στη δροσερή ακρογιαλιά της Πούντας του Διακόπτου για να παραδοθούμε ολοκληρωτικά στην υγρή αγκαλιά της γαλανής θάλασσας του Κορινθιακού κόλπου. Να γεμίσουμε τις μπαταρίες, να αρχίσουμε και πάλι τη δουλειά για τη νέα σχολική χρονιά!΄΄, ανέφερε, μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Κέντρου, μη παραλείποντας να ευχαριστήσει όλους τους φορείς που συνέβαλαν, και αυτή την εκπαιδευτική χρονιά, στην εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία του κέντρου, τους χορηγούς, τους εθελοντές και όλους τους παριστάμενους.

EKAME-LHXH-03

Προσπάθειες για καινούρια «ανοίγματα»

Καταλήγοντας, ο πρόεδρος του Κέντρου τόνισε: ΄΄Δύναμή μας είναι η αγάπη του κόσμου, η αλληλεγγύη. Σήμερα υπάρχουν ακόμα άνθρωποι με ευαισθησία, με χαρίσματα. Με τέτοιους ανθρώπους μπορούμε να ελπίζουμε, παίρνουμε δύναμη και συνεχίζουμε. Εμείς το Δ.Σ. προσηλωμένοι, σας διαβεβαιώνουμε και υποσχόμεθα με ειλικρίνεια ότι δεν θα σταματήσουμε ποτέ να προσφέρουμε, θα προσπαθήσουμε βγάζοντας κυριολεκτικά φτερά, να εντείνουμε τις προσπάθειές μας. Επιδίωξή μας είναι να κάνουμε βήματα προόδου, σκληρή δουλειά, συνεχείς βελτιώσεις, καινούρια «ανοίγματα», νέες παροχές για το καλό των παιδιών μας΄΄.

EKAME-LHXH-05

Το «παρών», μεταξύ άλλων, έδωσαν η πρόεδρος του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Αιγιάλειας Μάρθα Σκούντζου και ο πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής δήμου Αιγιαλείας και μέλος του Δ.Σ. του Ε.Κ.Α.ΜΕ. Στράτος Βαρδάκης, καθώς και τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Στο τέλος της βραδιάς προσφέρθηκε πλούσιος μπουφές με ωραία εδέσματα που ετοίμασαν με πολύ μεράκι οι γονείς των παιδιών.

EKAME-LHXH-06