(ΦΩΤΟ)-ΑΙΓΙΟ:Η Δημοτική Βιβλιοθήκη μέσα από τα μάτια των παιδιών!

advertisement

Στη συνάντηση (27 Ιουλίου), στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αιγίου, οι μικροί μαθητές είχαν την ευκαιρία να μετατρέψουν τη βιβλιοθήκη σε… μουσείο! Με την ορθή καθοδήγηση της μουσικού Μαρίας Καβούνη αλλά και με τη ζωντάνια που μετέδιδε στα παιδιά ,το θέμα του μουσείου πήρε άλλη διάσταση! Ένα ταξίδι στα μουσεία της Ελλάδας , της Ευρώπης και του κόσμου έκανε τα παιδιά μικρούς εξερευνητές γνώσης και φυσικά τους γέννησε την επιθυμία να τα επισκεφτούν και οι ίδιοι! Περνώντας δημιουργικά το χρόνο τους τα παιδιά εξερεύνησαν τη βιβλιοθήκη, επισκέφτηκαν τα παλιά αρχεία και εμπλούτισαν τις γνώσεις τους σχετικά με την ιστορία της πόλης μας! Με λίγα λόγια ένα πολύ όμορφο και επιμορφωτικό απόγευμα!

BIBLIOTHIKI MOUSEIO 02

Το επόμενο ραντεβού έχει οριστεί για αύριο 29 Ιουλίου (10:00 – 11:30 το πρωί). Αυτή τη φορά η βιβλιοθήκη θα μετατραπεί σε ατελιέ του Χουάν Μιρό.
Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να δουν έργα του Ισπανού ζωγράφου, να ζωγραφίσουν με το δικό του τρόπο και να γράψουν μικρά ποιήματα εμπνευσμένα από τους τίτλους των εργων του. Τα παιδιά θα καθοδηγήσει σε αυτό το ταξίδι η συνταξιούχος εκπαιδευτικός Βασιλική Κυριακοπούλου.

BIBLIOTHIKI MOUSEIO 03

 

BIBLIOTHIKI MOUSEIO 04