Η Μπόκο Χαράμ προκαλεί τον θάνατο-Έκτακτα μέτρα ασφαλείας-Σε πανικό το Καμερούν

advertisement

Η Μπόκο Χαράμ ξαναχτυπάει στο Καμερούν. Η τρομοκρατική οργάνωση διέπραξε τρεις πολύνεκρες επιθέσεις βομβιστών-καμικάζι. Αυτό το μπαράζ επιθέσεων κινητοποίησε τον στρατό του Καμερούν που αναπτύσσει τον σχεδιασμό του και επανδρώνεται ακόμη περισσότερο, στέλνοντας 2.000 άτομα στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Έκτακτα μέτρα ασφαλείας εφαρμόζονται στη Μαρουά, πόλη του Καμερούν, όπως η απαγόρευση της μπούρκας, η απαγόρευση σε πλανόδιους εμπόρους να διαθέτουν τα αγαθά τους στους δρόμους της πόλης, καθώς και η απαγόρευσης της επαιτείας.

Επίσης, οι αρχές έκλεισαν ορισμένα τεμένη και ισλαμικά ιεροδιδασκαλεία στη βόρεια επαρχία της οποίας η Μαρουά είναι η πρωτεύουσα, ενώ επέβαλαν απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 18:00.

Το Καμερούν έχει ήδη στείλει περίπου 7.000 στρατιώτες να πολεμήσουν στο πλευρό των δυνάμεων του Τσαντ, του Νίγηρα και της Νιγηρίας στο πλαίσιο των περιφερειακών επιχειρήσεων εναντίον της Μπόκο Χαράμ, η δράση της οποίας τα τελευταία έξι χρόνια ήγειρε μια σοβαρή απειλή για τη σταθερότητα της περιοχής της Λίμνης Τσαντ.