Σήμερα οι συντάξεις του ΙΚΑ, στις 3 Αυγούστου ΟΑΕΕ και ΟΓΑ

advertisement

Οι συντάξεις του ΙΚΑ του μηνός Αυγούστου θα καταβληθούν την Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015 και οι συντάξεις του ΟΑΕΕ και του ΟΓΑ θα καταβληθούν την Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εργασίας προχώρησε σε διευκρινιστική ανακοίνωση έπειτα από τη σύγχυση που προκλήθηκε από τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών πως κάποιες συντάξεις καταβλήθηκαν νωρίτερα λόγω του Σαββατοκύριακου που μεσολάβησε.

Η ανακοίνωση του υπουργείου:

Εξαιτίας σύγχυσης που προκλήθηκε σχετικά με τις ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 57 του Ν.4144/2013/ΦΕΚ88Α, οι συντάξεις των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης που υπάγονται στην εποπτεία του υπουργείου Εργασίας καταβάλλονται την προτελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα, εκτός από τις συντάξεις του ΟΑΕΕ και του ΟΓΑ που καταβάλλονται την πρώτη εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου εργασίας, οι συντάξεις του ΙΚΑ του μηνός Αυγούστου θα καταβληθούν την Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015 και οι συντάξεις του ΟΑΕΕ και του ΟΓΑ θα καταβληθούν την Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015.

Αποτέλεσμα ήταν πολλοί συνταξιούχοι να θεωρήσουν πως ήδη έχει πιστωθεί στους λογαριασμούς τους η σύνταξή τους.