ΑΛΥΚΗ ΑΙΓΙΟΥ:Πρεμιέρα για το Θερινό Σινεμά απόψε…από το “Αλληλέγγυο Εργαστήρι Τέχνης”

advertisement

Το «Αλληλέγγυο Εργαστήρι Τέχνης» δημιουργεί  θερινό σινεμά στην παραλία της Αλυκής.

Η πρεμιέρα γίνεται απόψε (Δευτέρα 27 Ιουλίου) στις 9.30 και η πιο πολυσύχναστη, φέτος, παραλία της Αιγιάλειας αποκτά μία ρομαντική διάθεση, δίνοντας σε αυτή τη ζεστή καλοκαιρινή βραδιά μία γλυκιά νοσταλγική πρόταση, κάτω από το έναστρο ουρανό.

THERINO CINEMA 01Η προσπάθεια που έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες το «Αλληλέγγυο Εργαστήρι Τέχνης Αιγίου» σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο Αιγίου, με δωρεάν μαθήματα για πολλές μορφές τέχνης, χειροτεχνίας και τεχνολογίας, είναι κάτι παραπάνω από επιτυχημένη, με τη συμμετοχή δεκάδων μαθητών, μικρών και μεγάλων, από την Αιγιάλεια. Η προσφορά δε εκπαιδευτικών, εικαστικών, καλλιτεχνών, τεχνιτών που διδάσκουν και μεταφέρουν τις γνώσεις τους εντελώς δωρεάν, είναι κάτι παραπάνω από αξιέπαινη. Πρόκειται για μία πολύ «δυνατή» ομάδα, που με τη δράση της από το περασμένο φθινόπωρο, αποδεικνύει πως όλοι έχουν δικαίωμα στην τέχνη, τη γνώση και τη δημιουργία, ακόμη κι αν δεν μπορούν να πληρώσουν δίδακτρα…

Με την ίδια αλληλέγγυα διάθεση αλλά και με την αγάπη για το Αίγιο και τους ανθρώπους του, ξεκινά και το τολμηρό αλλά όμορφο εγχείρημα της λειτουργίας θερινού σινεμά στο τέρμα της Αλυκής που θεωρείται βέβαιο ότι θα «αγκαλιάσει» πλήθος Αιγιαλέων και επισκεπτών.

Όπως εξήγησε στο «protionline» ο «εμπνευστής» αυτού του εγχειρήματος και μέλος του «Αλληλέγγυου Εργαστηρίου» Αναστάσης Στρατουδάκης, ΄΄η προσπάθεια δεν θα προχωρούσε εάν δεν είχαμε το Εργατικό Κέντρο να μας στηρίζει και βεβαίως την ομάδα «Λύκοι» και την έκταση που μας παραχωρούν για να στηθεί το σινεμά μας, που βρίσκεται περίπου 150 μέτρα μετά το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στην Αλυκή΄΄.

Οι θεατές μπορούν να φέρουν «κάτι» που δεν χρειάζονται όπως για παράδειγμα, βιβλία, παιχνίδια, δίσκους, cd’s, dvd’s, ρούχα, είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα μακράς διάρκειας κ.ά.. Έτσι θα γίνουν μέλη για μία ημέρα και θα ενισχύσουν τον κουμπαρά του δραστήριου και δημιουργικού «Αλληλέγγυου Εργαστηρίου».

Η ταινία που προβάλλεται απόψε και ανοίγει την αυλαία του θερινού σινεμά της Αλυκής, είναι «Ο κλέψας του κλέψαντος» του Μ. Μονιτσέλι και η υπόθεση έχει ως εξής: Μία συμμορία μικραπατεώνων, που δρα στα λαϊκά περίχωρα της Ρώμης, προετοιμάζεται για ένα μεγάλο κόλπο, τη ληστεία ενός ενεχυροδανειστηρίου. Είναι, όμως, τόσο γκαφατζήδες που φεύγουν με μοναδική λεία μία… Με αφορμή μία παρωδία του κλασικού «Ριφιφί» του Ζυλ Ντασέν, ο Ιταλός Μάριο Μονιτσέλι καταφέρνει να φτιάξει μία ξεχωριστή κωμωδία (απαρχή της γνωστής «κομέντια αλά ιταλιάνα»), όπου με ένα τρόπο γκροτέσκο, ειρωνικό και με μία ματιά κριτική, σατιρίζονται τα ήθη, τα έθιμα, μαζί και όλος ο τρόπος ζωής και σκέψης μιας ομάδας ανθρώπων αλλά και μας συγκεκριμένης κοινωνίας. Απολαυστικοί στους κύριους ρόλους οι Τοτό, Μαρτσέλο Μαστρογιάννι, Βιτόριο Γκάσμαν, Ρενάτο Σαλβατόρε, Κλαούντια Καρντινάλε, Ροσάνα Ρόρι.

Η προβολή ταινιών θα πραγματοποιείται κάθε Δευτέρα βράδυ και τις πέντε Δευτέρες του Αυγούστου και αξίζει να είμαστε εκεί! Σε περίπτωση δε που ο καιρός έχει… άλλα σχέδια, τότε οι προβολές δεν ακυρώνονται, απλώς μεταφέρονται στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου. Ίσως γιατί τίποτα δεν μπορεί να κάμψει αυτή την τόσο θετική διάθεση που πηγάζει από το καλοκαίρι και τη θαλασσινή αύρα…