(ΦΩΤΟ)-ΤΑΡΑΜΠΟΥΡΑ:Εκδηλώσεις της ΚΝΕ στις εργατικές κατοικίες

advertisement

Με επιτυχία και με τη συμμετοχή εργατών, μαθητών και κατοίκων της περιοχής ολοκληρώθηκε το Σάββατο 25/7 η προφεστιβαλική εκδήλωσηπου οργάνωσε η Τ.Ο Εργατικού Τομέα Αχαΐας της ΚΝΕ στην Πλατεία των εργατικών κατοικιών στην περιοχή Ταραμπούρα, ενόψει του 41ου φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή. Το θέμα των εκδηλώσεων ήταν «Πολιτικές εξελίξεις και ανεργία».

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: “Η επιλογή να γίνει η προφεστιβαλική εκδήλωση του Εργατικού τομέα της ΚΝΕ στις εργατικές κατοικίες στην περιοχή Ταραμπουρά δεν ήταν τυχαία. Στην περιοχή αυτή η πλειοψηφία των κατοικών είναι εργάτες, άνεργοι, νέοι και νέες από τους χώρους της μαθητείας.

Η οργάνωση της προφεστιβαλικής ξεκίνησε 2 εβδομάδες πριν, με εξορμήσεις σε εργατικές κατοικίες, σε πλατείες, σε καφετέριες, σε μαγαζιά στους γυρώ δρόμους με το κάλεσμα που έβγαλαν οι οργανώσεις χέρι χέρι. Στην προσπάθεια αυτή συνέβαλαν και οι σύντροφοί από άλλες οργανώσεις που μένουν στην περιοχή.

Με μεράκι και δουλειά στολίστηκε η πλατεία με κόκκινες σημαίες, πανό στήθηκε βιβλιοπωλείο, μπαρ, χώρος για γκράφιτι.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε παρουσίαση παραδοσιακών χορών από το χορευτικό τμήμα του Δήμου Πατρέων, σύντομο χαιρετισμό από τον Κώστα Μουγκογιάννη μέλος του ΓΠ Δυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ. Η εκδήλωση έκλεισε με λαϊκό γλέντι από το συγκρότημα της ΚΝΕ.

Στο χώρο παράλληλα υπήρχε έκθεση με θέμα την ανεργία που είχαν ετοιμάσει οι ΟΒ του Εργατικού Τομέα Πάτρας.”