ΒΟΜΒΑ κορυφαίου του ΣΥΡΙΖΑ: Η συμφωνία είναι καλή για την ολιγαρχία

advertisement

Η ψυχή του ΣΥΡΙΖΑ είναι απέναντι στην πολιτική που έχει συνομολογήσει η κυβέρνηση, φαίνεται να είπε ο κ. Μηλιός σε συνέντευξη που παραχώρησε στο MEGA, και τόνισε: «Βρεθήκαμε σε δύσκολη κατάσταση. Δεχθήκαμε ένα πρόγραμμα που είναι ριζικά αντίθετο με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ένα πρόγραμμα λιτότητας. Πρέπει σε αυτήν την αμηχανία που βρισκόμαστε να κάνουμε το καλύτερο για να βρούμε τι έφταιξε».
Στο ερώτημα που του τέθηκε αν βλέπει διάσπαση, με αφορμή τα λόγια του κ. Πανούση, ο κ. Μηλιός απάντησε:
«Ο κ. Πανούσης δεν είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Έχουμε μια κατάσταση που η ψυχή του ΣΥΡΙΖΑ ήταν και είναι απέναντι από την πολιτική στην οποία έχει οδηγηθεί να συνομολογήσει η κυβέρνηση. Είμαστε στο ίδιο κόμμα και θέλουμε να διασφαλίσουμε την ενότητα. Δεν την θέλω την διάσπαση γιατί θα είναι καταστροφική για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κόσμο του».

Στη συνέχεια ρωτήθηκε αν ανήκει σε κάποια τάση και απάντησε ότι: «Εγώ είμαι ανένταχτος με την έννοια των τάσεων. Δεν ανήκω στην Αριστερή Πλατφόρμα»
Μιλώντας έπειτα για τη συμφωνία, τόνισε: «Η συμφωνία είναι καλή για το μεγάλο κεφάλαιο και την ολιγαρχία. Δεν κινδυνεύει η κυβέρνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ και από αυτούς που διαφωνούν. Από τον κόσμο κινδυνεύει γιατί μια μερίδα του θα πεινάσει και άλλη μια θα συνεχίσει να βρίσκει πολύ δύσκολα. Η κυβέρνηση προωθεί τα συμφέροντα της ολιγαρχίας. Μετά τις εκλογές όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πρώτο κόμμα, η κατεύθυνση που πήρε το οικονομικό επιτελείο ήταν ότι μπορούσε να συμβιβάσει τα συμφέροντα της οικονομίας με τα συμφέροντα του κόσμου. Είναι ουτοπικό. Οδηγεί σε αδιέξοδο και το εντόπισα αυτό. Οδηγεί σε αυτό τον τελικό συμβιβασμό και σε αυτόν δεν ήθελα να είμαι μέσα. Ήθελα να είμαι εκτός και να το επισημαίνω. Το πρόγραμμα που είχα φτιάξει ήταν εφικτό. Θα παίρναμε λεφτά από τους πλούσιους».
Όσον αφορά την άποψή του για τον Γιάνη Βαρουφάκη είπε ότι «δεν αποφάσιζε μόνος του και δεν μπορώ να του ρίξω ευθύνες. Όμως συμφωνούσε με το 70% του Μνημονίου».
Τέλος, σχετικά με την ύπαρξη plan B, είπε ότι μια κυβέρνηση πρέπει να μελετάει τα πάντα, «Μη δαιμονοποιούμε το plan B», τόνισε χαρακτηριστικά.