Η κυβέρνηση πρέπει να σώσει την κοινωνία και όχι το δυσλειτουργικό κράτος

advertisement

Στην εκπομπή «Καλημέρα» του Γιώργου Αυτιά στον Σκάι εμφανίστηκε σήμερα το πρωί ο Βουλευτής του Ποταμιού Νίκος Ορφανός (Β’ Πειραιά) με καλεσμένους τη Χ.Καφαντάρη από τον ΣΥΡΙΖΑ, το Γ.Καραγκούνη από τη ΝΔ και τον Σ.Τάσσο από το ΚΚΕ.

Ο κ. Ορφανός σχολιάζοντας την επικαιρότητα είπε χαρακτηριστικά:
«Κανείς δεν ονειρεύεται κυβερνήσεις ειδικού σκοπού ή κυβερνήσεις συνεργασίας, όμως βρισκόμαστε μπροστά σε μία κυβέρνηση που δεν θέλει να κυβερνήσει. Από τη μία φέρνει ένα μνημόνιο παραδεχόμενη πως είναι αναγκαίο και από την άλλη δηλώνει πως δεν θέλει να το εφαρμόσει και δεν το πιστεύει. Αντί η κυβέρνηση να επικεντρωθεί στις μεταρρυθμίσεις προκειμένου ν’ αλλάξει η οικονομία βρίσκεται διαρκώς μέσα σε σενάρια δημοψηφισμάτων και εκλογών».

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το αν πιστεύει πως πρέπει τώρα να γίνουν εκλογές ο Βουλευτής απάντησε: «Οι εκλογές δεν έχουν κανένα λόγο να γίνουν. Εκτός αν παραδεχτεί η κυβέρνηση πως χρειάζεται εκλογές για να λύσει τις εσωτερικές αντιφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορούν να συνυπάρχουν μέσα στο ίδιο κόμμα δύο τόσο εκ διαμετρικά αντίθετες θεωρήσεις. Δεν μπορούν να συνυπάρξουν οι δραχμολάγνοι με τους ευρωπαϊστές. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δομικές διαφωνίες».

Με σκληρή γλώσσα μίλησε ο Βουλευτής του Ποταμιού για το σημερινό πρωτοσέλιδο της Καθημερινής που αποκαλύπτει τα εναλλακτικά σχέδια του πρώην Υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη για επιστροφή της χώρας στη δραχμή λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν θέλω να σχολιάσω τα όσα υποστηρίζει αυτός ο ανεκδιήγητος. Η κυβέρνηση δεν είχε κανένα εναλλακτικό σχέδιο και αυτό έχει αποδειχτεί.»

Κλείνοντας ο κ. Ορφανός τόνισε: «Η κυβέρνηση πρέπει να σώσει την κοινωνία και όχι το δυσλειτουργικό κράτος. Στόχος πρέπει να είναι η μείωση της ανεργίας και οι μεταρρυθμίσεις και όχι τα ατελείωτα σενάρια εκλογών».