Κατρούγκαλος στον ΣΚΑΪ: Στην φάση που είμαστε θα αναγκαστούμε να διαπραγματευτούμε

advertisement

«Αν υπήρξε στο μυαλό του ένας γενικός εναλλακτικός σχεδιασμός ως αντίδραση, αυτό δεν μου φαίνεται αθέμιτο» είπε σήμερα στον ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Αυτιά, ο υπουργός Εργασίας, κ. Γιώργος Κατρούγκαλος. Δήλωσε όμως, ότι δεν είναι γνώστης του θέματος και περιορίστηκε να αναφέρει ότι ο κ. Βαρουφάκης θα απαντήσει σε σχέση με αυτό.

Τόνισε παράλληλα ότι η συμφωνία πρέπει να κλείσει για να αρχίσει να λειτουργεί η οικονομία ώστε να είμαστε σε ένα σταθερό περιβάλλον. «Πρέπει να εξασφαλιστεί η συμφωνία και μετά από τις προοπτικές που δημιουργούνται στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, να δούμε αν μπορεί να αποκατασταθεί το κοινό βάδισμα», ανέφερε χαρακτηριστικά. Σημείωσε πάντως, πως δεν πρέπει να υπάρχει ιδεολογικός οδοστρωτήρας που να καταστρέφει τις διαφορετικές πολιτικές που υπάρχουν.

Είπε επίσης, ότι ο τόπος που θα γίνονται οι συνομιλίες με τους θεσμούς ακόμη συζητείται στο εσωτερικό της κυβέρνησης. Ερωτηθείς «αν θα δεχθεί την εκπρόσωπο του ΔΝΤ στο υπουργείο», ο Γιώργος Κατρούγκαλος είπε: «θα αναγκαστούμε να διαπραγματευτούμε στη φάση αυτή που είμαστε». Ο υπουργός Εργασίας είπε ακόμη πως «ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει η διαπραγμάτευση, αυτή τη στιγμή συζητιέται ακόμα και στο εσωτερικό της κυβέρνησης. Σε μια πρώτη φάση, από ότι φαίνεται θα είναι ο υπουργός Οικονομικών μαζί με τον κ. Σταθάκη που θα διεξάγει τη διαπραγμάτευση. Στα τεχνικά κλιμάκια, δηλαδή, στα κατώτερα, θα γίνονται οι επαφές εκατέρωθεν».

«Εάν χρειαστεί βέβαια θα διαπραγματευτούμε. Προέχει να γίνει η συμφωνία και η διαπραγμάτευση είναι μια υποχρέωση», είπε ο υπουργός.

Ανέφερε τέλος ότι οι συντάξεις θα πληρωθούν στην ώρα τους.