Σκληραίνει τη στάση του το Μαξίμου

advertisement

Η εσωτερική σύγκρουση στο ΣΥΡΙΖΑ καθορίζει την ελληνική πολιτική και οδηγεί τη χώρα σε πρόωρες εκλογές. Τα μέτωπα έχουν πάρει θέσεις μάχης με ξεκάθαρες στρατηγικές για μία σύγκρουση με όμηρο τη χώρα. Τα στελέχη και μέλη της Αριστερής Πλατφόρμας διαμηνύουν σε όλους του τόνους ότι δεν φεύγουν και δεν παραιτούνται. Από την άλλη πλευρά το Μέγαρο Μαξίμου μέσω των δύο στενότερων συνεργατών του Πρωθυπουργού στέλνει το δικό του αποφασιστικό μήνυμα.

Ο Υπουργός Επικρατείας και στενότερος συνεργάτης του πρωθυπουργού, Νίκος Παππάς, με συνέντευξή του στην εφημερίδα Επένδυση προαναγγέλλει εκλογές. «Η χώρα δεν θα μπορεί να πορεύεται με κυβέρνηση μειοψηφίας για πολύ. Χρειάζονται καθαρές, συμπαγείς και σταθερές λύσεις».

Ο έτερος Υπουργός Επικρατείας κ. Αλέκος Φλαμπουράρης με συνέντευξή του στην εφημερίδα Εποχή τονίζει με νόημα: «Οι εκλογές, όπως και το δημοψήφισμα, είναι μια δημοκρατική διαδικασία που είναι αναγκαία όταν υπάρχουν προβλήματα, ώστε να απαντήσει σε αυτά ο λαός. Ενδέχεται, λοιπόν, να χρειαστεί σύντομα να πάμε σε εκλογές», ενώ δεν παραλείπει μάλιστα να υπογραμμίζει πως οι εκλογές είναι αναγκαίες όταν υπάρχει αναγκαστική αλλαγή προγραμματικών κατευθύνσεων ή όταν χαθεί η εμπιστοσύνη από ένα κομμάτι της κυβερνητικής πλειοψηφίας. «Ας μην δαιμονοποιούμε τη διαδικασία. Αυτό το έκανε πάντα η δεξιά, για να παραμένει στην εξουσία. Η αριστερά, όμως, έχει άλλη κουλτούρα. Είναι δυνατόν όταν υπάρχουν προβλήματα ή αναγκαστική αλλαγή προγραμματικών κατευθύνσεων ή χάσιμο εμπιστοσύνης από ένα κομμάτι, να μην πάμε σε εκλογές;»

Σύγκρουση Βαρουφάκη – Αυγής

Μέτωπο και με την Αυγή άνοιξε ο πρώην Υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Βαρουφάκης απαντώντας σε επικριτικό άρθρο της εφημερίδας για την πολιτική του αναρωτώμενος αν το άρθρο θα δημοσιευόταν αν είχε ψηφίσει ΝΑΙ στην πρώτη ψηφοφορία, για να εισπράξει την ειρωνική απάντηση του δημοσιογράφου.