Ακτινοθεραπευτικό Παίδων: Ένα έγκλημα που πρέπει να αποτραπεί

advertisement

Με λουκέτο κινδυνεύει το μοναδικό Ακτινοθεραπευτικό Τμήμα για παιδιά με καρκίνο στη χώρα μας, το οποίο στεγάζεται στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, η μία ακτινολόγος γιατρός παραιτήθηκε, η δεύτερη λείπει με άδεια ανατροφής, ενώ η μοναδική μόνιμη γιατρός που είχε μείνει στο τμήμα υπέβαλε την παραίτησή της τον περασμένο μήνα, με αποτέλεσμα πανάκριβα μηχανήματα χρησιμοποιούνται ελάχιστα, την ίδια ώρα που αντίστοιχα ιδιωτικά νοσοκομεία προσφέρουν – χωρίς διακοπή – τις υπηρεσίες τους.

Ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα» απευθύνει έκκληση στο υπουργείο Υγείας για την προκήρυξη της θέσης της ακτινολόγου γιατρού δεδομένου του ασφυκτικού χρονικού περιθωρίου των πέντε ημερών που απομένουν μέχρι την αποχώρησή της.

Προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος αναστολής της λειτουργίας του τμήματος, η διοίκηση του νοσοκομείου δεν έχει κάνει αποδεκτή ακόμα την παραίτηση της γιατρού, η οποία συνεχίζει να κατέχει την άδεια από τον ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ.

Σύμφωνα με την κ. Τρυφωνίδου, την πρόεδρο της «Φλόγας», αυτήν τη στιγμή, στο τμήμα κάνουν θεραπεία περίπου 14 παιδιά. Κάθε παιδί με νεοπλασματική ασθένεια που κρίνεται ότι πρέπει να υποβληθεί σε ακτινοθεραπεία θα χρειαστεί από 20 έως 40 ακτινοβολίες.

Οι εκπρόσωποί του συλλόγου ζητούν από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να προχωρήσει στην πρόσληψη δυο γιατρών και δυο ακτινοφυσικών, προσθέτοντας ότι προτίθενται να αναλάβουν τη δαπάνη της μισθοδοσίας τους.

Εν τω μεταξύ, τις τελευταίες ώρες υπάρχει μεγάλη κινητικότητα στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ειδικά στο Twitter, καθώς χρήστες, κάνουν αναρτήσεις με το hashtag

#Save_Ακτινοθεραπευτικό_Παίδων, ώστε να πιέσουν για την άμεση κάλυψη της θέσης