Ο Βαρουφάκης εμπλέκει ξανά τον Τσίπρα σε Plan B

advertisement

Ο Γιάννης Βαρουφάκης συνεχίζει να εκθέτει προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα, εμπλέκοντάς τον σε plan B που θα μετέτρεπε το ευρώ σε δραχμή «εν μιά νυκτί».

Αυτή τη φορά η Καθημερινή της Κυριακής αποκαλύπτει τα λόγια του πρώην υπουργού Οικονομικών σε στελέχη ξένων hedge funds, στις 16 Ιουλίου. Εκεί, λοιπόν, είπε ότι με εντολή του πρωθυπουργούσχεδίαζε (πριν ακόμη από τις εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου) να υποκλέψει τα ΑΦΜεκατομμυρίων Ελλήνων,με χακάρισμα (hacking)  της ιστοσελίδας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Για να παρακάμψει την «ελεγχόμενη από τις Βρυξέλλες» Κατερίνα Σαββαϊδου, είχε διορίσει στο υπουργείο έναν παιδικό του φίλο, ο οποίος και θα έκανε όλη τη «δουλειά». θ

Τι θα έκανε ο φίλος του; Θα δημιουργούσε μυστικούς λογαριασμούς, συνδεδεμένους με το ΑΦΜ κάθε φορολογούμενου, «χωρίς να το πούμε σε κανέναν» όπως χαρακτηριστικά είπε ο ίδιος, έτοιμους να ενεργοποιηθούν ανά πάσα στιγμή, υπό άκρα μυστικότητα.

«Με το πάτημα ενός κουμπιού» το σύστημα θα ήταν σε θέση να αποστείλει ένα ειδικό pin σε κάθε φορολογούμενο που θα αντιστοιχούσε σε αυτόν τον μυστικό, παράλληλο λογαριασμό, μέσω του οποίου θα μπορούσε ο πολίτης ή η επιχείρηση να πραγματοποιήσει πληρωμές, δημιουργώντας έτσι παράλληλο τραπεζικό σύστημα, ενόσω οι τράπεζες θα παρέμεναν κλειστές…

Ο κ. Βαρουφάκης σημείωσε ότι η εντολή που έλαβε η κυβέρνηση Τσίπρα από τον ελληνικό λαό δεν ήταν εντολή εξόδου από το ευρώ, ωστόσο ο ίδιος την ερμήνευε… διασταλτικά ώστε να αφήνει το περιθώριο «να εξετάσουμε το ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ», σε περίπτωση που δεν καθίστατο εφικτή η σύναψη βιώσιμης συμφωνίας.

Κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου σχολιάζοντας το δημοσίευμα, δήλωναν παντελή άγνοια για αυτό το σχέδιο.