ΓΟΜΟΣΤΟ-ΑΛΙΣΣΟΣ:Σοβαρά προβλήματα υδροδότησης-ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Ο ΔΗΜΟΣ

advertisement

 

 

 

Πρόβλημα με το νερό αντιμετωπίζουν αυτές τις μέρες πολλές περιοχές του δήμου δυτικής Αχαΐας. Πολλά τα παράπονα που ακούγονται στον Κάτω Αλισσό για χαμηλή ροή του νερού στις βρύσες των σπιτιών.

Ενώ από το μεσημέρι της Παρασκευής, είχε διακοπή ύδρευσης στο Γομοστό. αλλά και σε πολλά δημοτικά διαμερίσματα κατά μήκος της Πατρών Πύργου, με αποτέλεσμα εκτός από τα σοβαρά προβλήματα στα σπίτια, να υπάρχει ζήτημα και για την άρδευση των καλλιεργειών.

Παράλληλα, φωνές διαμαρτυρίας και στην παραλία της Κάτω Αχαΐας όπου σύμφωνα με τους κατοίκους, το νερό είχε σκούρο χρώμα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑ δυτικής Αχαΐας Σπύρο Τραχάνη, το πρόβλημα της χαμηλής ροής στον Κάτω Αλισσό, υφίσταται εδώ και μέρες. Όπως εξηγεί υπάρχει πρόβλημα στη δεξαμενή του ΤΟΕΒ και σύμφωνα με τους υπευθύνους της επιχείρησης η βλάβη θα έχει αποκατασταθεί πλήρως σε πέντε μέρες.

Σε ότι αφορά το Γομοστό, πολλοί το μεσημέρι διαπίστωσαν ότι δεν έτρεχε σταγόνα … στις βρύσες. Αυτό σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑ, συνέβη – όπως ο ίδιος πληροφορήθηκε από τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου – διότι προστέθηκε νέα δεξαμενή και έπρεπε να γίνουν σχετικές διαμορφώσεις στο δίκτυο. Προς το απόγευμα, η ροή του νερού στο Γομοστό, αποκαταστάθηκε.

Για τις καταγγελίες περί εμφάνιση σκούρων σωματιδίων στο νερό της Κάτω Αχαΐας (στην παραλία κυρίως), ο κ. Τραχάνης είπε ότι μπορεί να οφείλεται ενδεχομένως σε παροδική βλάβη, καθώς όπως είπε: “Έχω στα χέρια μου μελέτες για την ποιότητα του νερού σε όλα τα χωριά του δήμου. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ποιότητας”, τονίζει ο κ. Τραχάνης. Και προσθέτει: “Επίσης, προστέθηκαν στο δίκτυο ύδρευσης νέοι χλωριοτήρες που τους αναμέναμε από την αρχή της θητείας μας. Αυτό σημαίνει ότι είμαστε διπλά ασφαλείας για την ποιότητα του νερού”.

Ωστόσο, επισημαίνει ότι η υπερκατανάλωση του νερού λόγω της θερινής περιόδου, μπορεί να δημιουργεί κατά καιρούς προβλήματα, όπως επίσης και η ανεξέλεγκτη άρδευση με πόσιμο νερό. Όπως εξηγεί ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ, το φαινόμενο αυτό έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και ο δήμος με ενέργειες προσπάθησε και συνεχίζει τις προσπάθειες για να το λύσει δια παντός, ενώ ήδη έχουν επιβληθεί πρόστιμα.