Το γραφείο Τύπου της ΝΔ και… το ΠΟΠ Καλαμάτας!

advertisement

Ο «αέρας» στη Συγγρού δείχνει να αλλάζει… Άπαντες συνηγορούν, ειδικά μετά και την επαναβεβαίωση που ζήτησε και έλαβε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης απ’ τα θεσμικά όργανα της Νέας Δημοκρατίας, πως το κλίμα γίνεται θετικό και ενωτικό. Όποιος για τον έναν ή άλλο λόγο βρέθηκε την Παρασκευή το πρωί στην Συγγρού και δη στην αίθουσα διεξαγωγής της συνεδρίασης της πολιτικής επιτροπής, είδε ιδίοις όμασι πολλά παλαιά και ικανά στελέχη, που μέχρι πρότινος βρίσκονταν «εντός, εκτός και επί ταυτά…» να είναι εκεί και να ψάχνουν τα κατατόπια… Να ψάχνουν που πέφτει τι… Ούτε που βρίσκονται οι τουαλέτες δεν ήξεραν! Την εξήγηση έδιναν οι ίδιοι -αυτοί- άνθρωποι, καθώς ρωτούσαν απ’ το «πώς πάνε στην αίθουσα της συνεδρίασης» μέχρι το «που και πως μπορείς να πάρεις ένα μπουκαλάκι νερό ή να πιεις έναν καφέ». Εξηγούσαν δε πως, πρώτη φορά πατούσαν το πόδι τους στα γραφεία -αυτά- της Νέας Δημοκρατίας!

Ενδεικτικό και ταυτόχρονα χαρακτηριστικό παράδειγμα υπήρξε ο πιο στενός συνεργάτης του… καινούργιου αρχηγού! Ναι, κι όμως, το alter ego του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, απ’ τους πιο αγαπητούς, παλαιούς και ικανούς στον επικοινωνιακό τομέα του κόμματος, ο Γιάννης Χατζής, ρωτούσε δεξιά και αριστερά για να μάθει που ακριβώς βρίσκεται το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας και πως μπορούσε να πάει σ’ αυτό. Για όσους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στη Νέα Δημοκρατία, ξέρουν τι σημαίνει στελέχη παλαιά και ικανά να μην είχαν πατήσει το πόδι τους μέχρι τώρα στο εσωτερικό μέρος των γραφείων της Συγγρού…

Την ίδια στιγμή που, λίγα μέτρα παρακεί, ένας εκ των πιο στενών ανθρώπων του Κώστα Καραμανλή, έχοντας αυστηρή, κριτική, αλλά και σαρκαστική διάθεση, έλεγε με νόημα σε συνομιλητή του: «εδώ στην Συγγρού ακόμη και στο παρκινγκ πρέπει να προσέχει κανείς που ακριβώς πατάει, γιατί απ’ το τόσο χυμένο λάδι Καλαμάτας… εύκολα μπορεί να γλιστρήσει»!