(ΦΩΤΟ)-ΑΧΑΪΑ:Αποστολή από την Κίνα για την προώθηση Οίνων ΠΟΠ

advertisement

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος αποστολών από τρίτες χώρες για το πρόγραμμα προώθησης οίνων ΠΟΠ Αχαΐας το οποίο εκπονεί το Επιμελητήριο Αχαίας.

Η τρίτη αποστολή ήταν από την Κίνα και αποτελείτο από 7 άτομα που ειδικεύονται στον χώρο του οίνου ως καθηγητές για το κρασί, δημοσιογράφοι, εκδότες, μέλη οργανισμών κριτικής για το κρασί κ.α.

Η αποστολή συνοδευόταν από τον κ. Κωνσταντίνο Λαζαράκη, τον μοναδικό Έλληνα Master of Wine, εκπρόσωπο του Επιμελητηρίου καθώς και από εξωτερικούς συνεργάτες του προγράμματος.

Τα μέλη της αποστολής περιηγήθηκαν σε αμπελώνες και έμαθαν περισσότερα για τις ιδιομορφίες του κλίματος αλλά και της γης στην περιοχή, επισκέφθηκαν οινοποιία κρασιών ΠΟΠ Αχαΐας τόσο στην Πάτρα όσο και στην Αιγιάλεια και έκαναν 5 γευστικές δοκιμές. Επίσης μπόρεσαν να δοκιμάσουν την ελληνική κουζίνα σε συνδυασμό με τα εν λόγω κρασιά.

Πολύ θετικές ήταν για μία ακόμα φορά οι εντυπώσεις για την ποιότητα και γεύση των κρασιών ΠΟΠ αλλά και για τις ανταγωνιστικές τους τιμές σε σχέση με τα κρασιά τα οποία πωλούνται στην Κίνα.