Στόχοι του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία χτυπήθηκαν από τουρκικές αεροεπιδρομές

advertisement

Η Πολεμική Αεροπορία της Τουρκίας έχει διεξαγάγει αεροπορικές επιδρομές σε συριακό έδαφος χτυπώντας τρεις στόχους του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με το γραφείο του πρωθυπουργού. Οι διασυνοριακές επιδρομές, όπως αναφέρεται, ολοκληρώθηκαν χωρίς να παραβιαστεί ο εναέριος χώρος της Συρίας.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από τρία τουρκικά τζετ F-16 που έπληξαν επιτυχώς τρεις στόχους εντός της Συρίας, ανέφερε το πρακτορείο επικαλούμενο το γραφείο του πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου.

Τα στρατιωτικά τζετ απογειώθηκαν από την αεροπορική βάση του Ντιγιάρμπακιρ, σύμφωνα με την τουρκική τηλεόραση TRT, και ολοκλήρωσαν τα πλήγματα κατά των στόχων του Ισλαμικού Κράτους στο συριακό χωριό Χαβάρ, στα σύνορα με την τουρκική επαρχία του Κιλίς. Δύο από τους στόχους φέρονται να αποτελούσαν το αρχηγείο του ΙΚ, σύμφωνα με την εφημερίδα «Hurriyet».

Οι αεροπορικές επιδρομές φέρονται να αποτελούν αντίποινα για την πρόσφατη διασυνοριακή μάχη με μαχητές του Ισλαμικού Κράτους την Πέμπτη, που οδήγησαν στον θάνατο ενός τούρκου στρατιώτη. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ένας βομβιστής αυτοκτονίας που πιστεύεται ότι ανήκε στο ΙΚ σκότωσε 32 άτομα στη νοτιοανατολική πόλη Σουρούτς.