Συνάντηση Φωτίου με εργαζομένους σε Σχολεία Ειδικής Αγωγής

advertisement

Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Σωματείου Εργαζομένων σε Μονάδες Ιδρύματα Σχολεία Ειδικής Αγωγής (Σ.Ε.Μ.Ι.Σ.Ε.Α.) κατά τη διάρκεια κινητοποίησης των εργαζομένων που πραγματοποιήθηκε χτες, Πέμπτη 23 Ιουλίου στο υπουργείο Εργασίας.

Κύριο αίτημά τους ήταν η άμεση επιχορήγηση των φορέων όπου εργάζονται, έτσι ώστε αφενός να καταστεί δυνατή η αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους και αφετέρου να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των φορέων στο μέλλον.

Η κυρία Φωτίου ενημέρωσε την αντιπροσωπεία των εργαζομένων, ότι έχει εγκριθεί από τον Τακτικό Προϋπολογισμό του Υπουργείου, δαπάνη ύψους 1.957.980 ευρώ για επιχορήγηση που αφορά το α΄ εξάμηνο του 2015 Προνοιακών Φορέων Ν.Π.Ι.Δ. που εδρεύουν στην Περιφέρεια Αττικής.

Επιπροσθέτως έχει γίνει κατανομή και θα διατεθεί άμεσα ποσό προηγούμενων ετών, το οποίο δεν έχει απορροφηθεί, ύψους 473.000 ευρώ από τον λογαριασμό του Ειδικού Κρατικού Λαχείου στους προνοιακούς φορείς, ενώ παράλληλα αναμένεται η κατανομή και διάθεση ποσού 445.000 ευρώ από το λογαριασμό του Ειδικού Κρατικού Λαχείου για το 2015.

Η αναπληρώτρια υπουργός τόνισε ότι το υπουργείο θα προβεί σε όλες τις αναγκαίες ρυθμίσεις (νέο Νομοθετικό Πλαίσιο) προκειμένου να αναμορφωθεί το πλαίσιο οργάνωσης και λειτουργίας των Ν.Π.Ι.Δ. Προνοιακών Φορέων.