Υψηλόβαθμο στέλεχος της Αλ Κάιντα νεκρό από αμερικανικό πλήγμα

advertisement

Υψηλόβαθμος επιχειρησιακός διοικητής της Αλ Κάιντα σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν, ανακοίνωσε ο αμερικανικός στρατός.

Σύμφωνα με τον αμερικανικό στρατό, στόχος της επιδρομής ήταν ο Αμπού Χαλίλ Αλ Σουντάνι, ο οποίος σκοτώθηκε στις 11 Ιουλίου σε αεροπορική επιδρομή στην περιοχή Μπερμάλ της επαρχίας Πακτίκα του Αφγανιστάν.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως ήταν επικεφαλής των «επιχειρήσεων αυτοκτονίας και εκρηκτικών» και συνδεόταν με συνωμοσίες για επιθέσεις σε αμερικανικούς στόχους.

Ο Σουντάνι διηύθυνε επιθέσεις εναντίον των υπό την ηγεσία των ΗΠΑ δυνάμεων του διεθνούς συνασπισμού στο Αφγανιστάν καθώς και εναντίον των αφγανικών και των πακιστανικών δυνάμεων, αναφέρει η ανακοίνωση.

Η επιδρομή στην Πακτίκα είναι η τελευταία σε μία σειρά αντιτρομοκρατικών πληγμάτων των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν τις τελευταίες εβδομάδες και στη διάρκειά της σκοτώθηκαν άλλοι δύο μαχητές, αναφέρει η ανακοίνωση του στρατού η οποία διανεμήθηκε στους δημοσιογράφους που συνοδεύουν τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Ας Κάρτερ στο Αρμπίλ του Ιράκ.