Αυτός είναι ο δισεκατομμυριούχος απο τη Σιγκαπούρη που θέλει να μπει στην ΑΕΚ

advertisement

Με περιουσία 2,5 δις δολαρίων

Ο Πίτερ Λιμ συγκαταλέγεται στους 1000 πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη σύμφωνα με την τελευταία λίστα του περιοδικου «Forbes» και φέρεται να ενδιαφέρεται για αγορά μέρους των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Γεννημένος στη Σιγκαπούρη πριν 62 χρόνια, δεν άργησε να καταλάβει ότι δεν ήθελε με τίποτα να ακολουθήσει το επάγγελμα του πατέρα του στις ιχθυοκαλλιέργειες. Σπούδασε λογιστικά, επεκτάθηκε στις επενδύσεις και από τα μέσα της τελευταίας δεκαετίας του προηγούμενου αιώνα… παίζει μπάλα στα μεγαλύτερα deals στην παγκόσμια αγορά.

Βρίσκεται στη θέση 949 των δισεκατομμυριούχων όλου του κόσμου και είναι το Νο13 στη Σιγκαπούρη, με περιουσία, η οποία ανέρχεται στα 2,5 δις δολάρια. Ασχολείται ενεργά με το ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια όχι μόνο εντός αγωνιστικών χώρων αλλά και σε επίπεδο διαχείρισης προσωπικών δικαιωμάτων.

Πρόσφατα αγόρασε το 70% του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της Βαλένθια, σκορπίζοντας ενθουσιασμό στους φίλους της ισπανικής ομάδας. Στην κατοχή έχει την εταιρεία Meriton Capital, η οποία διατηρεί τα δικαιώματα αρκετών ποδοσφαιριστών, όπως και του Ροντρίγκο Μορένο, ο οποίος πρόσφατα κατέληξε στις «νυχτερίδες».

Οι επενδύσεις του πρόσφατα επεκτάθηκαν και σε επίπεδο προσώπων. Η Mint Media, εταιρεία, η οποία βρίσκεται υπό την κατοχή του, απέκτησε τα δικαιώματα εμπορικής χρήσης του Κριστιάνο Ρονάλντο για τα επόμενα έξι χρόνια, εξαιρουμένων αυτών που αφορούν και τη Ρεάλ Μαδρίτης. Με την κίνηση αυτή, η εταιρεία του Λιμ οφείλει να… εξαπλώσει και να κάνει ακόμα πιο ισχυρή τη φήμη του Κριστιάνο στην Ασία. «Είναι καλός μου φίλος και γνωριζόμαστε καιρό» είπε ο Πορτογάλος σούπερ σταρ όταν επισημοποιήθηκε η συμφωνία.

Εκτός ποδοσφαίρου, είναι ο βασικός επενδυτής της πίστας Formula 1 στη Μαλαισία, η οποία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέασ στην επόμενη 10ετία ενώ έχει προσφέρει περισσότερες από 700 υποτροφίες σε αθλητές μέσω της Ολυμπιακής Επιτροπής της χώρας του.

Ακόμη παραμένει άγνωστο αν ο 62χρονος επιχειρηματίας, θα μπει όντως στην ΑΕΚ αγοράζοντας μερίδιο μετοχών. Το σίγουρο είναι πως αν η είδηση επιβεβαιωθεί, η Ενωση αλλάζει στάτους!