Βόμβα από Πανούση: Ξέραμε ότι θα έκλειναν οι Τράπεζες με το δημοψήφισμα

advertisement

Για μία ακόμη φορά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεν μάσησε τα λόγια του ζητώντας από τον πρωθυπουργό να βάλει ένα τέλος στον εσωτερικό διχασμό στον ΣΥΡΙΖΑ.

 

Σε μια αποκάλυψη-βόμβα προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης.

Ο κ. Πανούσης, μιλώντας στο Mega, η κυβέρνηση γνώριζε ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να κλείσουν οι τράπεζες όταν αποφάσισε να προχωρήσει σε δημοψήφισμα.

Όπως είπε μιλώντας στο MEGA αυτό συζητήθηκε το βράδυ εκείνο που ελήφθη η απόφαση να γίνει το δημοψήφισμα.

Σε ερώτηση για το αν του είχε ζητηθεί να εκπονήσει σχέδιο για το ενδεχόμενο Grexit ο κ. Πανούσης είπε ότι αυτό δεν του είχε ειπωθεί αλλά πρόσθεσε ότι η αστυνομία οφείλει να έχει κάθε φορά διάφορες εκδοχές. «Αν αποφασιζόταν να βγούμε (σσ. από το ευρώ) έπρεπε να έχει ένα σχέδιο και είχε τέτοιο σχέδιο».

Σε άλλη ερώτηση «πόσους είχατε βάλει έξω από το Νομισματοκοπείο;», ο αναπληρωτής υπουργός απάντησε: «Αυτό δεν ισχύει. Κανέναν…Ξέρετε, στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται, υπήρχε κίνδυνος στο Αιγαίο, είναι και οι τζιχαντιστές», συνέχισε ο κ. Πανούσης.

Αναφερόμενος στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για «τρικομματική κυβέρνηση» σημειώνοντας παράλληλα ότι «εντός του ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί ένα πλήρως αυτόνομο κέντρο εξουσίας με διαφορετική γραμμή και οργάνωση σε σχέση με το υπόλοιπο κόμμα».

«Οι αριθμοί, συν-πλην ένα είναι οι ίδιοι αν παρατηρήσει κανείς τις ψηφοφορίες», είπε ο κ. Πανούσης και συμπλήρωσε: «υπάρχει ένας συγκροτημένος πυρήνας με σαφή διαφορά στρατηγικής και θα συνεχίσει να υπάρχει πρόβλημα. Για το λόγο αυτό μίλησαν για γάγγραινα».

Παράλληλα εμμέσως πλην σαφώς ζήτησε από τον πρωθυπουργό να λάβει σχετικές πρωτοβουλίες λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «έτσι γίνεσαι ηγέτης, κάτι ανάλογο έκανε και ο Ανδρέας Παπανδρέου στο παρελθόν».

Σύμφωνα με τον κ. Πανούση ο κ. Τσίπρας θα έπρεπε να βάλει 10 υπουργούς που δεν θα επιθυμούν να εκλεγούν ξανά έτσι ώστε να δουλέψουν απερίσπαστοι και να κάνουν όσα πρέπει να γίνουν το αμέσως επόμενο διάστημα για τη σωτηρία της χώρας.