Η Ferrari οδεύει προς το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

advertisement

Την εισαγωγή της Ferrari στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης προετοιμάζει η Fiat Chrysler Automobiles. Η ιταλο-αμερικανική κοινοπραξία αποφάσισε να αποσπάσει από τον όμιλο την πασίγνωστη φίρμα πολυτελείας για να αντλήσει περί τα 5 δισ. δολάρια – τόσα προσδοκά από τη δημόσια προσφορά.

 

Με τα κεφάλαια αυτά ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Σέρτζιο Μαρκιόνε σκοπεύει να προωθήσει ένα στρατηγικό σχέδιο που προβλέπει τον περιορισμό των χρεών της Fiat Chrysler και τη χρηματοδότηση ενός επενδυτικού προγράμματος 48 δισ. ευρώ (53 δισ. δολ) για την επέκταση των επωνυμιών Jeep, Alfa Romeo και Maserati παγκοσμίως.

 

Η Fiat Chrysler, η οποία θεωρεί ότι η αποτίμηση της Ferrari ξεπερνά τα 11 δισ. ευρώ, πληροφόρησε την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ότι σχεδιάζει να έχει ολοκληρώσει την «απόσχιση» της φίρμας από τον όμιλο έως τις αρχές του 2016.

 

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Fiat Chrysler χρειάζεται τα λεφτά. Το ερώτημα όμως είναι η μετοχή της Ferrari θα έχει επιδόσεις Ferrari;», δήλωσε στο Bloomberg ο καθηγητής στην Οικονομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν Έρικ Γκόρντον.

 

«Διότι μπορεί να αποκτάς κύρος όταν διαθέτεις μια Ferrari, για ορισμένους ακόμα και όταν φοράς ένα μπλουζάκι ή καπελάκι Ferrari. Μια μετοχή Ferrari, όμως, είναι δύσκολα να την περιφέρεις για να την επιδεικνύεις…», εξήγησε ο αμερικανός καθηγητής.