Αποστόλου: Η κρίση του αγροτικού τομέα αναζητά μια ευρωπαϊκή απάντηση

advertisement

Τον υφυπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Harlem Desir υποδέχτηκε σήμερα στο υπουργείο ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Βαγγέλης Αποστόλου.

Στη συνάντηση τονίστηκε από τις δύο πλευρές η καλή ελληνογαλλική…

 

σχέση, η οποία, κατά τη διάρκεια της μεταρρύθμισης της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, συνέβαλε στη διατήρηση κατάλληλων «εργαλείων» για τη ρύθμιση των γεωργικών αγορών, ενώ επισημάνθηκε ότι η κρίση που καλύπτει το σύνολο του αγροτικού τομέα αναζητά μια ευρωπαϊκή απάντηση.

Παράλληλα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, συζητήθηκε η ενεργοποίηση πολιτικών για τη ρύθμιση των γεωργικών αγορών προς όφελος της κτηνοτροφίας, του γαλακτοκομικού τομέα, καθώς και της παραγωγής τροφίμων (φρούτα και λαχανικά). Επίσης, στη συνάντηση υπογραμμίστηκε η άριστη και επί ετών συνεργασία των δύο χωρών που θα επιτρέψει την ταχεία ανάκαμψη των εμπορικών σχέσεων μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας στον αγροτικό τομέα.

Συγκεκριμένα, αναδείχθηκε η κοινή βούληση να ενισχυθεί η διμερής συνεργασία, που θα συμβάλει στην ανάπτυξη της ελληνικής γεωργίας, δίνοντας έμφαση στη χρήση των διαρθρωτικών ταμείων, τη διαχείριση της γεωργικής γης, την υπεράσπιση των γεωγραφικών ενδείξεων στο πλαίσιο των εμπορικών διαπραγματεύσεων και τη γεωργική έρευνα.

Ο αναπληρωτής υπουργός επωφελήθηκε της ευκαιρίας να προσκαλέσει προσεχώς στην Ελλάδα τον ομόλογό του υπουργό Γεωργίας, Τροφίμων και Δασικών Εκτάσεων, Stephane Le Foll.