ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ:Που απαγορεύεται η κολύμβηση- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

advertisement

Με ανακοίνωσή του  Δήμος Αιγιαλείας ενημερώνει ότι απαγορεύεται η κολύμβηση στη θαλάσσια περιοχή του Αιγίου (200μ) αριστερά του ποταμού Μεγανίτη και (300μ) δεξιά του ποταμού Μεγανίτη.

Επίσης κάνει γνωστό πως στις  βραβευμένες με «Γαλάζια Σημαία» ακτές επιτρέπεται η παρουσία σκύλων και άλλων κατοικίδιων ζώων αποκλειστικά και μόνο στους χώρους στάθμευσης και στις περιοχές περιπάτου εκτός ακτής. Η παρουσία ζώων στις ανωτέρω περιοχές εκτός της ακτής επιτρέπεται, με την προϋπόθεση ότι ελέγχονται από τον κάτοχό τους και δεν υπάρχει άλλος περιορισμός από το διαχειριστή της ακτής και την εθνική νομοθεσία.

Απαγορεύεται η είσοδος δεσποζόμενων ζώων εντός της ακτής και της κολυμβητικής περιοχής. Από την απαγόρευση εξαιρούνται σκύλοι-συνοδοί ατόμων με προβλήματα όρασης.

Ο Δήμος Αιγιαλείας μάλιστα  ενημερώνει ότι σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 128/2015 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας η μόνη θαλάσσια περιοχή στη λιμενική ζώνη για το λούσιμο των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς έχει καθοριστεί η θέση έναντι του ΤΕΙ ΑΙΓΙΟΥ.

Τέλος, στη Δημοτική Κοινότητα Διακοπτού καθορίζεται η θαλάσσια περιοχή στις εκβολές του Βουραϊκού ποταμού έως 150μ ανατολικά αυτών.