Λαπαβίτσας: Το σχέδιο Β΄ προφανώς θα περιλαμβάνει και έξοδο από την ΕΕ

advertisement

Σήμερα η κυβέρνηση εφαρμόζει το σχέδιο του Σόιμπλε «για να μην κοροϊδεύουμε ότι τον κερδίσαμε» – Μόνο οι πρώτοι μήνες θα είναι δύσκολοι στο εναλλακτικό σχέδιο, υποστηρίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Προφανώς θα περιλαμβάνει και έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση δήλωσε το πρωί της Πέμπτης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και θιασώτης της επιστροφής στη δραχμή Κώστας Λαπαβίτσας.

Σύμφωνα με τον ίδιο σε περίπτωση εφαρμογής του σχεδίου Β΄ «θα υπάρξει αρχικά μια περίοδος δυσκολίας» και γι’ αυτό ζήτησε προετοιμασία γιατί, όπως εξήγησε, «αν το αποφασίσουμε μια Κυριακή βράδυ ότι τη Δευτέρα φεύγουμε, θα υπάρξει χάος».

Σε ερώτηση για το πόσοι θα αντέξουν αυτή τη δυσκολία ο κ. Λαπαβίτσας απάντησε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από την προετοιμασία «γι’ αυτό χρειάζεται να γίνει με γνώση του κόσμου». Επιτέθηκε, μάλιστα, στα ΜΜΕ γιατί, όπως είπε, «δεν έχουν επιτρέψει να γίνει μια σωστή συζήτηση για το θέμα».

Ο κ. Λαπαβίτσας, ο οποίος και στις δύο τελευταίες ψηφοφορίες καταψήφισε τα νομοσχέδια με τα προαπαιτούμενα για τη συμφωνία με την Τρόικα, επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας ότι «αυτό που εφαρμόσαμε είναι το σχέδιο Σόιμπλε, για να μην υπάρχει η εικόνα ότι τον κερδίσαμε».

Υποστήριξε, πάντως, ότι όσοι διαφωνούν δεν θέλουν «ούτε να πέσει η κυβέρνηση, ούτε να διασπαστει ο ΣΥΡΙΖΑ». «Αυτό που ζητάμε είναι επιστροφή της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, να αποσυρθεί αυτό που κάνουμε» συμπλήρωσε.

Τάχθηκε, τέλος, κατά της διεξαγωγής εκλογών «γιατί θα προκαλούσαν ακόμα περισσότερα προβλήματα».