Πάνω από 50 νεκροί σε χθεσινές επιθέσεις στη Νιγηρία και το Καμερούν

advertisement

Περισσότεροι από 50 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους χθες στη Νιγηρία και το Καμερούν, σε επιθέσεις που εικάζεται πως φέρουν τη σφραγίδα της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ.

 

Στο Καμερούν, δύο νεαρά κορίτσια – καμικάζι σκότωσαν τουλάχιστον 11 ανθρώπους όταν ανατινάχθηκαν στην πόλη Μαρούα, μια περιοχή που συχνά αποτελεί στόχο της νιγηριανής ισλαμιστικής οργάνωσης. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση.

Στη Γκόμπε της βορειοανατολικής Νιγηρίας 42 άνθρωποι σκοτώθηκαν από εκρήξεις βομβών σε δύο σταθμούς λεωφορείων. Οι πρώτες εκρήξεις σημειώθηκαν γύρω στις 19.30′ τοπική ώρα κοντά στην είσοδο του σταθμού Νταντίν Κόουα, ενώ ο τομέας Ντούκου συγκλονίστηκε από άλλες εκρήξεις περίπου 20 λεπτά αργότερα.

Δεν έχει ακόμη διαπιστωθεί αν οι εκρήξεις αυτές οφείλονταν σε επιθέσεις αυτοκτονίας ή αν τα σημεία των επιθέσεων ήταν παγιδευμένα με εκρηκτικούς μηχανισμούς. Λίγο νωρίτερα η Μπόκο Χάραμ είχε αναρτήσει νέο βίντεο στο Twitter, στο οποίο δήλωνε ότι δεν έχει ηττηθεί και απειλούσε: «Θα έρθουμε από εκεί που δεν το περιμένετε, ισχυρότεροι από ό,τι πριν».