(ΒΙΝΤΕΟ)-Μεγάλη πυρκαγιά και στη Σαμοθράκη – Πλησιάζει κατοικημένες περιοχές

advertisement

Δύσκολο βράδυ περνάει η Σαμοθράκη με τη μεγάλη φωτιά που καίει θαμνώδη έκταση στην περιοχή Κατσαμπάς και πλησιάζει κατοικημένες περιοχές.

Οι πρώτες φλόγες έκαναν την εμφάνισή τους γύρω στις 10 παρά είκοσι το βράδυ της Τετάρτης σε δασική έκταση στην περιοχή Κατσαμπάς.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα thrakitoday.com, στο σημείο της πυρκαγιάς έσπευσαν άμεσα δυνάμεις της Πυροσβεστικής, με εννέα πυροσβέστες και τέσσερα οχήματα.

Στην επιχείρηση της κατάσβεσης συμμετέχουν επίσης εθελοντές πολίτες, ο Δήμος και ο Στρατός, ενώ ζητήθηκε και βοήθεια από την Αλεξανδρούπολη.

Η φωτιά εξαπλώνεται πολύ γρήγορα καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης.

Οι άνεμοι οδηγουν τις φλόγες προς την Καμαριώτισσα με αποτέλεσμα να έχει σημάνει συναγερμός και να δημιουργούνται αντιπυρικές ζώνες.

Πληροφορίες της κρατικής τηλεόρασης αναφέρουν ότι παράλληλα οι φλόγες πλησιάζουν και τη Χώρα ενώ απειλούνται ξενοδοχειακές μονάδες

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, η περιφέρεια προχώρησε άμεσα στην ενοικίαση του πλοίου «ΣΑΟΣ», το οποίο αναμένεται να αναχωρήσει στις 12.30 από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης μεταφέροντας πυροσβεστικές δυνάμεις και οχήματα από Σουφλί και Αλεξανδρούπολη.