Κουρουμπλής: Παλεύουμε για να προχωρήσουν οι 4.500 προσλήψεις στην Υγεία

advertisement

«Δεν εφαρμόζονται εύκολα τα μέτρα. Είναι δύσκολο το πρόγραμμα αυτό. Είναι στοίχημα και για την Αριστερά , να αποδείξει ότι στα δύσκολα μπορεί να κάνει πράγματα», τόνισε ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «BHMA FM», ο κ. Κουρουμπλής είπε για το πρόγραμμα της συμφωνίας και τη διαπραγμάτευση:

«Θα παρθούν αποφάσεις μετά την ψηφοφορία του αποτελέσματος της διαπραγμάτευσης. Θα παρθούν, νομίζω, από τον πρωθυπουργό πολύ σημαντικές αποφάσεις.

Κατ’ αρχάς δεν έχουμε καθαρή εικόνα σε ποιο επίπεδο θα είναι αυτή η αποστολή. Εγώ πάντως είμαι έτοιμος να κάνω τη διαπραγμάτευση και νομίζω ότι στα ζητήματα της υγείας, θα πειστούν για πάρα πολλά πράγματα.

Να μην δαιμονοποιούμε τα πάντα. Έπρεπε να έχουν γίνει πάρα πολλά πράγματα , από αυτά, που αυτοί λένε. Ας πούμε στις διαγνωστικές εξετάσεις. Είναι και κάποια πράγματα, που βγάζουν μάτι, όπως λέει ο λαός.

Οι κόκκινες γραμμές είναι ότι -κι αυτό το έχω διαμηνύσει προς κάθε κατεύθυνση- δεν μπορούμε να πάμε ούτε χιλιοστό κάτω από τα 2 δις της φαρμακευτικής δαπάνης».

Όσον αφορά στις προσλήψεις στο χώρο της Υγείας, ο υπουργός δήλωσε:

«Εγώ πήρα φέτος, 4,5 χιλιάδες εγκρίσεις. Τις παλεύουμε για να τις προχωρήσουμε. Ήδη παράλληλα έχουμε εξασφαλίσει τις πιστώσεις για επικουρικό προσωπικό στα νοσοκομεία. Κάνουμε μια τέτοια προσπάθεια, όσο μπορούμε, να καλύψουμε τις επείγουσες ανάγκες. Τις 4.500 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού , ιατρικού και παραϊατρικού, θα τις έχουμε φέτος.»